Pavel (42): Manželka vychovává dceru otřesným způsobem. Už jsem to déle nemohl snášet

Pavel (42): Manželka vychovává dceru otřesným způsobem. Už jsem to déle nemohl snášet

Pavel má se svou ženou Kamilou šestiletou dceru Terezku. Svěřil se nám, že již nemohl přihlížet tomu, jak manželka dceru vychovává. Poslední událost mu totiž otevřela oči. Co se stalo?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 08. 02. 2021 08:30

Dokud byla Terezka malá, bral jsem s rezervou to, jak ji Kamila vychovává. Pořád ji rozmazlovala, ale ani já jsem někdy jejím nevinným očím neodolal a nedokázal jsem říct ne. Jenže jak trochu vyrostla, určité věci mi už vadily.

Nebyl jsem tak často doma

Mám na starosti firmu a často jsem se vracel pozdě, nejvíce času tedy trávila s Kamilou, a to byl kámen úrazu. Kolikrát jsem přišel kolem desáté, ale malá byla ještě vzhůru a koukala na tablet. V té době jí byly tři roky.

Kamila jí nikdy nic neřekla, Terezka prostě měla všechno, co si zamanula, a dělala si, co chtěla. Nejvíce času jsem měl o víkendu, ale marně jsem to napravoval.

Bylo jedno, co jsem řekl

Byl jsem ten, kdo kazí zábavu, a Kamila opět utěšovala plačící Terezku, které jsem zakázal jít do bazénu. Přestože bylo deset stupňů, foukal vítr a pršelo, Kamila na ni mrkla: „Jasně, běž.“ Nemusím snad dodávat, že potom byla nemocná. „Snažím se jen, aby byla šťastná,“ vysvětlovala mi své počínání manželka, ale vůbec jí nedocházely následky.

Navíc Tereza je tím, jak je rozmazlená, i hysterická. Jak se jenom škrábne nebo jí něco hned nejde, spustí ohromný křik. Nedávno jí bylo šest let a na můj zákaz čehokoliv reaguje ušklíbnutím: „Máma mi to dovolí.“ Hádali jsme se kvůli tomu pořád. Zkoušel jsem to po dobrém, po zlém, ale ty dvě se spojily a moje slovo nemá váhu.

Poslední zážitek mě ale dostal. Byli jsme na chatě a Tereza si umanula, že chce jít večer v těch mrazech ven. Bylo mínus čtrnáct. Postavil jsem se do dveří, že nikam nejde. Zamkl jsem, obě křičely a já jsem šel nahoru do pokoje.

Pohár přetekl

Pak jsem viděl, jak se ve sněhu válí jen v mikině a legínách. Bez čepice, bez rukavic a v teniskách, které měla s sebou místo bačkor. Když přišla celá promrzlá a zmáčená, Kamila jí napustila horkou vanu a Tereze později vylítla horečka. Řvala šíleně a Kamila mě odháněla, že se se mnou nebude bavit a že to zvládnou.

Spal jsem na gauči, když mě v noci vzbudil šílený křik. Kamila totiž Terku přikryla až po krk, aby se vypotila, jenže ona se přehřála a ztratila vědomí. Volal jsem záchranku a dával jí masáž srdce, byl jsem z toho na mrtvici. Naštěstí se do příjezdu sanitky probrala, ale stejně ji odvezli. Ten strach si budu pamatovat navždy.

A Kamila? Jen malou pustili domů, koupila jí koloběžku na sníh. Mohl jsem se rozčilovat, jak jsem chtěl, ale ony mají svůj svět a já do něj nepatřím. Proto jsem odešel, už jsem se na to nemohl dívat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články