Mirek (33): Bývalá přítelkyně se ke mně chce vrátit. Já se ale obávám, že jí nedokážu odpustit

Mirek (33): Bývalá přítelkyně se ke mně chce vrátit. Já se ale obávám, že jí nedokážu odpustit
Zdroj: Freepik

Mirkova bývalá přítelkyně mu kdysi zlomila srdce tím, že odmítla jeho žádost o ruku. Prý se na takový závazek ještě necítila. Když ho skoro po devíti letech znovu kontaktovala, přišla za ním s těžko uvěřitelnou záležitostí.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 31. 05. 2021 10:00

Sašu jsem potkal, když nám oběma bylo 22 let. Tehdy to pro mě byla láska na první pohled. Saša byla neuvěřitelně krásná, celou dobu jsem si myslel, že někdo jako já u ní nemůže mít žádnou šanci.

Byli jsme spolu dva roky

Proto mě překvapilo, že mi to u ní vyšlo. Ze všech nápadníků si vybrala zrovna mě. Nemohl jsem tomu uvěřit. Každou minutu s ní jsem si užíval. Byla chytrá a vtipná. Intelektuálně převyšovala všechny ženy, které jsem dosud poznal. Věděla přesně, co od života chce, to mi na ní také hodně imponovalo.

Náš vztah vydržel dva roky. Oba jsme ještě studovali, ale povedlo se nám skloubit chození a školu. Společně jsme bydleli na koleji a o prázdninách hodně cestovali. Byl to prostě sen každého mladého člověka.

Žádost o ruku odmítla

Když jsme dokončili studium, věděl jsem přesně, kam se v životě chci posunout. Mělo to být po boku mé Saši. Proto jsem neváhal, koupil zásnubní prsten a požádal ji o ruku. Ani na chvíli mě nepadlo, že by mi mohla říct ne. Věděl jsem, že mě miluje. Její nespoutaná povaha však nad city evidentně zvítězila. K mému překvapení byla její odpověď negativní.

„Mirku, nejsem na takový závazek připravená. Bojím se udělat tak zásadní krok. Nechceš ještě počkat?“ odpověděla mi. Byl jsem její reakcí natolik překvapený, že jsem se nezmohl na slovo a utekl. Nikdy jsem se ji už nesnažil kontaktovat, neodpovídal jsem jí na zprávy a vyhýbal jsem se všem místům, kde bych ji mohl náhodou potkat.

Teď se chce vrátit

Nesl jsem to velmi těžce, ale po pár měsících jsem se oklepal a znovu začal žít. Během devíti let, které uplynuly od našeho rozchodu, jsem měl několik vztahů, ale žádná žena nebyla jako Saša. Opravdu jsem ji miloval a to, že mě takhle odmítla, mě hodně zasáhlo.

Nedávno jsem otevřel email a všiml si, že mi do pošty přibyla zpráva od Saši. Většinou jsem její maily mazal, pak už dokonce přestala psát, a tak mě zaskočilo, že mě znovu kontaktovala. Ve zkratce psala, že je sama a ptala se mě, jestli s někým nechodím a pokud ne, jestli našemu vztahu nechci dát druhou šanci. Teď nevím, co jí na to odpovědět, stále ji mám rád, ale to, že mě odmítla, jí asi nedovedu odpustit.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články