Marek (33): Otec žárlí na můj vztah s tchánem. Přišel s návrhem, který se mi vůbec nelíbí

Marek (33): Otec žárlí na můj vztah s tchánem. Přišel s návrhem, který se mi vůbec nelíbí
Zdroj: Freepik

Vztah táty se synem je důležité budovat již od útlého věku. Markův otec ovšem celé jeho dětství nefungoval tak, jak by správný táta fungovat měl. Teď, když si Marek konečně našel mužský vzor, začíná jeho otec žárlit.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 12. 11. 2021 13:00

Můj vztah s otcem je velmi komplikovaný. Rozhodně bych ho nenazval ideálním. Táta udělal ve vztahu ke mně mnoho chyb, které si buď neuvědomuje, nebo si je nechce přiznat. A teď, když jsem konečně našel mužský vzor, ke kterému vzhlížím, se cítí podvedený.

Když jsem byl v pubertě, otec si našel novou rodinu

Nebýt toho, že mám otcovo jméno napsané v rodném listu, a toho, že jsme si vzhledově velmi podobní, nenapadlo by mě s někým, jako je on, vůbec trávit čas. Nemáme nic společného a nesdílíme ani žádné zájmy. Jsme prostě jako oheň a voda. Já jsem kliďas, jeho rozčílí každá prkotina.

V dětství pro mě vůbec nebyl oporou. V době, kdy jsem ho nejvíc potřeboval, se ke mně otočil zády. Puberta pro mě byla velmi těžká a bývaly by se mi hodily nějaké otcovské rady. On si ale našel novou rodinu a na mě už mu nezbýval čas. A otcem se nestaneš, když svoje dítě vidíš jednou za měsíc a vezmeš ho na zmrzlinu.

Konečně jsem potkal chlapa, který mi nahradil tátu

Proto jsem ho nikdy nepovažoval za skutečného tátu nebo svůj vzor. Teprve když mi bylo třicet, poznal jsem někoho, ke komu mohu vzhlížet. Otec mojí manželky je přesně ten typ muže, se kterým toho mám hodně společného. Rád s ním mluvím a probírám různé věci nebo se koukám, jak něco vyrábí. Přijde mi, že tak má vypadat správný chlap.

I on si ke mně našel cestu a stali se z nás velmi dobří přátelé. Nebývá to asi časté, aby si tchán se zetěm tak sedli, ale nám se to podařilo a já náš vztah rozhodně nechci ničím narušit.

Můj vlastní otec mi to vyčítá

To by to ale nesměl být můj táta, aby zase něco nepokazil. Nevím, jestli prochází nějakou krizí nebo šel do sebe, ale začal po mně vyžadovat, abych s ním trávil více času. Je mi to velmi nepříjemné, protože si reálně nemáme co říct. A tak hledám různé výmluvy, proč se mi zrovna dneska nechce do hospody nebo proč si nechám ujít sledování fotbalu.

„S tím svým tchánem trávíš daleko víc času než se mnou,“ vyčetl mi nedávno. „Copak on tě vychoval a je tvůj otec?“ naštval se. Měl jsem sto chutí mu říct, že je pro mě víc otcem než mi kdy býval on. Můj biologický otec tu pro mě v dětství nebyl a chce si to kompenzovat teď v dospělosti. Ale to už je pozdě.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články