Františka (45): Při stěhování jsem v manželově šuplíku našla fotku neznámé ženy. Šokovalo mě, kdo to je

Františka (45): Při stěhování jsem v manželově šuplíku našla fotku neznámé ženy. Šokovalo mě, kdo to je
Zdroj: Freepik

Františka si myslela, že svého muže za ty roky manželství dokonale zná. Při stěhování ale našla snímek neznámé ženy, který měl Jirka ukrytý hluboko v šuplíku nočního stolku.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 20. 08. 2021 08:00

Ani dvacet let vztahu mi neodhalilo vše o mém manželovi. Během stěhování jsem přišla na to, že mi jednu zásadní věc zatajil. Když jsem se dozvěděla podrobnosti, nemohla jsem mu to nakonec mít za zlé. Opravdu to neměl lehké.

Stěhovali jsme se do nového

Začalo to tím, že nás vyhodili z podnájmu. Majitelka chtěla byt pro svého syna a nám řekla, abychom se odstěhovali. Nevadilo nám to, stejně jsme už nějaký čas o přesunu do nového mluvili a tohle byla dobrá příležitost. Našli jsme si byt a začal nelehký maraton balení, třídění a finálního převozu našich věcí.

Většina práce byla na mně. Vzala jsem si kvůli tomu dovolenou, a právě tak jsem přišla na manželovo tajemství. Zrovna jsem mu vyndávala věci ze zásuvky nočního stolku, když jsem si úplně na dně všimla fotky. Byl to starší černobílý snímek ženy, které mohlo být tak dvacet. Na druhé straně bylo napsané pouze datum a věnování pro Jirku.

Zeptala jsem se manžela na tu fotku

Celý den mi fotka vrtala hlavou. „Kdo na ní je? Proč ji někdo Jirkovi věnoval?“ přemítala jsem. Nezbývalo mi nic jiného, než počkat na Jirku, až se vrátí z práce, a zeptat se ho.

Když dorazil, hned jsem mu fotku ukázala. K mému překvapení se jen smutně posadil na gauč a začal vyprávět. „Fanynko, kus své minulosti jsem ti neřekl. Na té fotce je moje skutečná matka,“ řekl mi. „Takže ty jsi adoptovaný?“ nemohla jsem uvěřit svým uším. Jirkovy rodiče mám moc ráda a nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že nejsou jeho biologičtí. „Ano jsem. Ale i když jsem adoptovaný, beru je jako svoje. Tolik mě toho naučili,“ řekl mi.

Dozvěděla jsem se pravdu o jeho minulosti

Celý večer jsem pak poslouchala jeho vyprávění. Jeho pravá matka ho opustila ve dvou letech. Prý se o něj už dál nemohla starat. V dětském domově si ho našli jeho současní rodiče. Po matce zbyla Jirkovi jen tahle fotka. Žádné vzpomínky na ni nebo svého biologického otce nemá.

Zpočátku jsem byla hodně smutná, že mi manžel zatajil tak zásadní věc. Nakonec jsme ho ale pochopila. O jeho biologické matce jsme od té doby nemluvili. Vím, jak citlivé téma to pro něj je.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články