Michal (41): Během stěhování jsem narazil na manželčin tajný deník. Už ji nemám za takovou světici

Michal (41): Během stěhování jsem narazil na manželčin tajný deník. Už ji nemám za takovou světici
Zdroj: Freepik

Michal našel deník své manželky a nestačil se divit. Šlo o dlouhý seznam mužů, kteří prošli její postelí. Po šokujícím zjištění Michal přemýšlel, jak se svým objevem naložit. Rozhodl se nakonec správně?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 04. 2021 16:01

Lídu (36) jsem poznal až ve svých třiceti osmi letech. Působila na mě jako křehká a zranitelná žena, která se potřebuje schovat pod něčí ochranná křídla.

Našel jsem zapomenutý deníček

Nikdy jsem se nepozastavoval nad tím, že je ve svém věku stále svobodná a bezdětná. Ona sama to prezentovala tak, že neměla štěstí na muže. O tom, že mi tak úplně neříká pravdu, jsem neměl tušení. Po roce vztahu začala velmi často naznačovat, že by byla ráda, kdybych si ji vzal. Tím, že jsem byl už jednou ženatý, jsem se do toho zrovna dvakrát nehrnul.

Na druhou stranu nic konkrétního mi v tom nebránilo. Lídu jsem měl rád, uměl jsem si představit, že právě s ní zestárnu. Koneckonců i na ty děti byl ještě čas. Tak jsme se vzali. Měla menší domeček, kde jsme spolu dočasně bydleli. Oba nás to ale táhlo spíše do města, takže jsme se rozhodli, že dům prodáme a pořídíme si byt v centru. Čekalo nás tedy stěhování a vyklízení domu.

Nejhorší byla asi půda, kde se nacházelo hodně harampádí. Tahal jsem staré skříně, zatímco Lída třídila rodinné vzpomínky. Jedno odpoledne jsem na půdě pracoval sám a ona balila věci z domu do krabic. Když jsem odtáhnul skříň, vypadl na mě zaprášený notýsek. Sfouknul jsem z něj prach a otevřel první stránku. Zdálo se, že jsem našel něčí deníček. Lídin deníček.

Jednalo se o seznam mužů

Velmi rychle jsem pochopil, že se nejedná o deníček v pravém slova smyslu. Nýbrž o seznam mužů, se kterými kdy spala. Už na první stránce barvitě vylíčila, jak se milovala s místním hospodským. Podle popisu šlo o staršího zavalitého muže. Jí v té době bylo sotva osmnáct. Podle všeho by mohl být jejím otcem.

Co stránka, to jiný muž. Někdy šlo o chlapa, kterého znala. Jindy zkrátka sbalila někoho na ulici, dotáhla domů a vyspala se s ním. Když jsem se dostával k číslu třicet, udělalo se mi zle. Po čase začala vyhledávat inzeráty v novinách, později na on-line seznamkách. Scházela se s muži jen na jednu noc. Finální číslo bylo čtyřicet dva. Poslední záznam byl datován na rok před naším seznámením.

Dlouho jsem to vstřebával, protože to bylo něco, co jsem nemohl jen tak překousnout. Vždyť Lída byla laciná coura. „A co když vlastně ještě je? Co ty lži o tom, že nepotkala toho pravého? Ona ho ani nehledala!“ zlobil jsem se nad deníkem. A pak jsem dostal strach. Pořád jsem si kladl otázku, zda je mi nyní věrná.

Minulost nechám spát

Každý máme svoji minulost. Ani já jsem nebyl vždycky svatoušek. Jen jsem asi nečekal, že zrovna Lída ji má tak peprnou. Deníček jsem si pečlivě uschoval a dlouho přemýšlel, jak s takovým zjištěním naložím. Tlouklo se to ve mně. Mám se hrabat v minulosti, nebo je lepší žít přítomností? Lída hned poznala, že se něco děje.

Pár týdnů jsem s ní nedokázal ani spát. Pořád jsem si něco vymýšlel. Vracely se mi řádky z deníku. Nejvíce asi to, jak na ní leží nějaký slizký starý cápek. Chtěl jsem mít jasno, a tak jsem Lídě jednoho dne podal deník do ruky. Zrudla. „Četl jsi ho?“ otázala se nesměle. „Ne, je to deník, to mi nepřísluší,“ zalhal jsem. Vzala ho a spálila se slovy: „To je minulost, která se už nikdy nebude opakovat.“ Vybrala si mě a z toho budu vycházet.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články