Jitka (36): Jeden večer u sousedů možná rozbije dvě manželství. Udělala jsem chybu, která se neodpouští

Jitka (36): Jeden večer u sousedů možná rozbije dvě manželství. Udělala jsem chybu, která se neodpouští
Zdroj: Freepik

Jitka během jednoho večera zkazila, co mohla. Na návštěvě u sousedů si vylila srdce Liborovi, který jí tak rozuměl. Vždycky k sobě měli blízko. Nakonec Jitce došlo, že ho má moc ráda. Ten večer se políbili. Mělo to být tajemství, které ovšem už druhý den ráno věděla i Liborova žena. A nejen ona...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 12. 2021 10:00

Jeden večer u našich sousedů a zároveň dlouholetých přátel nám s Honzou nejspíš rozbije manželství. Bude to moje vina, protože jsem řekla něco, co mělo zůstat utajeno.

S Liborem jsme si byli vždycky blízcí

S Markétou a Liborem se známe jedenáct let. Poslední roky se naše sousedění změnilo v přátelství. Máme stejně staré děti, což nás vlastně spojilo. Před třemi lety jsme začali jezdit na společné dovolené. Na nich se ukázalo, že máme s Liborem hodně společného. Naše pohledy na život se velmi často setkávaly. Dlouho jsem se s nikým tak nenasmála, jako s ním.

Nikdy mě ani ve snu nenapadlo, že naše přátelské pošťuchování přeroste v něco víc. Bydlíme od sebe na dosah ruky, takže se velmi často navštěvujeme. V létě společně grilujeme, v zimě chodíme s dětmi bobovat. Na dovolených jsme s Liborem vždycky kousek od sebe. Občas se mě Honza doma ptal, jestli s ním něco nemám.

Tomu jsem se musela smát. ,,S Liborem? Ne, nic spolu nemáme. Jen si zkrátka rozumíme,“ ujišťovala jsem manžela. Loni jsme spolu zase všichni vyjeli stanovat. Možná tam mi došlo, jak je Libor s Markétou nešťastný. Trochu se opil a svěřil se, že jim to neklape. ,,Ona má hrozně vysoké nároky. Už to není jako dřív,“ přiznal se.

Vylila jsem si mu srdíčko

Já nic netušila, protože Markéta se přede mnou tvářila, jak to mají doma v pohodě. Libora jsem si vždycky vyslechla, ale víc jsem udělat nemohla. Navíc i my s Honzou jsme začínali mít doma krizi. Já si připadala nedoceněná a nemilovaná. Stále častěji jsme se hádali a já cítila, že už to není ono.

Když nás před časem sousedi zase pozvali na skleničku, moc jsem se na Libora těšila. Honza seděl s Markétou a my s Liborem se bavili stranou. Neuhlídala jsem si požitý alkohol a napila se víc, než se slušelo. Libor navrhnul, abychom šli na chvíli na vzduch. Mlčky jsme stáli před domem a jen se na sebe dívali.

Já mu ve svém stavu začala vyprávět, jak to máme doma. ,,Honza na mě pořád jen křičí. Nic mu není dost dobrý. Nějak nám to neklape,“ postěžovala jsem si. Vylila jsem si srdíčko, a pak pronesla tu osudovou větu. ,,Kéž by byl Honza jako ty,“ řekla jsem a zadívala se mu do očí. Libor mě něžně pohladil po tváři.

Jeden večer možná rozbije dvě manželství

,,Moc bych si přál být s tebou, ale víš sama, že to nejde,“ šeptal. ,,Já vím, nic po tobě nechci. Vlastně ani nevím, proč ti to říkám,“ reagovala jsem. Pak mě Libor políbil. Byl to krásný okamžik. Na moment jsem se cítila šťastná. Myslela jsem si, že to bude naše malé tajemství. Po zbytek večera jsem už jen tiše seděla.

Druhý den ráno u nás zazvonila Markéta. ,,Tak ty bys chtěla Libora? Já ti věřila. Jak jsi jen mohla,“ spustila na mě. ,,Už mi nelez na oči a mého manžela nech na pokoji,“ křikla a odešla. Honza to celé slyšel. Musela jsem přiznat, co se stalo. Všechno jsem zkazila. Honza se mnou nemluví a Libor se mi vyhýbá. Doufám, že to celé nějak ustojíme, protože to zatím nevypadá moc dobře.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články