Žaneta (43): Matka věděla, co dělá manžel za mými zády, přesto ho kryla. Vyhodila jsem je oba

Žaneta (43): Matka věděla, co dělá manžel za mými zády, přesto ho kryla. Vyhodila jsem je oba
Zdroj: Freepik

Když Žaneta odhalila manželovu nevěru, nebyl to jediný šok, který zažila. Zjistila navíc, že ho roky kryla její matka. Žaneta oba velmi rychle vymazala ze svého života. Dodnes nechápe, jak jí to mohli udělat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 12. 2021 08:00

Člověk spoléhá na to, že v těch nejtěžších chvílích ho rodina podrží. Já v tomto ale tvrdě narazila. Ukázalo se, že moje matka roky kryla nevěru mého manžela. V jednu chvílí jsem musela oba smazat ze svého života.

Myslela jsem si, že moje manželství funguje dobře

Moje manželství by se dalo nazvat klidným a pohodovým. Manžel Ctirad (43) se živí jako instruktor v autoškole. Svoji práci má rád, i když v ní někdy tráví hodně času. Já pracuji jako lékárnice. Žijeme ve starším domečku, který jsme společnými silami zrekonstruovali. Do našich životů přibyly dvě děti.

Syn Jarda (15) akorát nastoupil na střední školu. Mladší Standa (9) je ve třetí třídě. Jednou za rok jezdíme do Chorvatska. V zimě, když to vyjde, vyrážíme na hory. Občas si zajdeme do kina na film nebo do divadla. Když se ohlédnu, všechno bylo tak, jak jsme to chtěli.

Byly doby, kdy se Ctirad choval divně. Vracel se domů pozdě večer a svaloval to na práci. Někdy byl cítit ženským parfémem. Jakmile jsem ho na to upozornila, vše se vrátilo do starých kolejí. Občas jsem to řešila se svojí matkou. ,,Já ti mám pocit, že Ctirad někoho má,“ svěřovala jsem se jí. ,,Ale jdi ty. Ctirad? Ten určitě ne,“ tvrdila mi.

Ukázalo se, že mě manžel podvádí

To, že o manželově nevěře věděla, mi neřekla. To jsem se musela dozvědět až od Ctirada. Postupně jsem sbírala důkazy. Moje podezření na jeho zálety rostlo a s ním i moje odhodlání pátrat dál. Často jsem mu lezla do telefonu a emailu. Někdy jsem zoufale sedla do auta a sledovala ho.

Jednoho dne se mi dostalo jasné odpovědi. Místo toho, aby měl jízdu s klientem, si to rozdával v autě s nějakou blonckou. V tu chvíli se ve mně mísil vztek se zoufalstvím. První, co vás napadne, je: "A co teď? To je konec? Rozvod?" Chtěla jsem to řešit rozumně a zkusit manželství zachránit.

Na Ctirada jsem to ještě ten den vybalila. Nezapíral. Dokonce přiznal, že to trvá už roky. Mě zajímalo proč. ,,Co má ona a já ne? Co ti chybí, že mě podvádíš?“ zajímala jsem se. ,,Stačí mi to, že ona není jako ty. Má mě ráda a nedělá ze mě pořád vola,“ vpálil mi. ,,A co ti vadí? Nikdy jsi nic neřekl. Určitě bych s tím něco udělala,“ snažila jsem se najít řešení.

Moje matka to celou dobu věděla

,,Řešením bude rozvod. Vlastně jsem rád, že ses to dozvěděla. Jen se divím, že jsi na to přišla takhle, když to tvoje máma celou dobu ví,“ prohlásil a já zalapala po dechu. ,,Prosím? Ona to moje máma věděla?“ opakovala jsem jeho slova. ,,Od samého začátku,“ přitakal. Do mě vjel takový vztek, že kdyby to šlo, chrlím oheň.

Když jsem se matky ptala, proč ho kryla, dostalo se mi odpovědi, kterou bych nečekala. ,,Vždyť jsi ho roky terorizovala. Přesně, jako kdysi tvůj otec mě. Bylo mi Ctirada líto, a tak když jsem zjistila, že má milenku, prostě jsem mlčela. Myslím si, že si ho nezasloužíš,“ vmetla mi do očí a to mezi námi znamenalo konec. Po rozvodu si bývalý manžel bere každý druhý víkend kluky. Matku jsem ze svého života vymazala úplně. Myslím, že mi to měla říct.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články