Matěj (31): Matka mé přítelkyně mě od začátku nesnáší. Po zásnubách se rozhodla pro hodně špinavou hru

Matěj (31): Matka mé přítelkyně mě od začátku nesnáší. Po zásnubách se rozhodla pro hodně špinavou hru
Zdroj: Freepik

Matěj je po uši zamilovaný. Jedinou vadou na kráse jeho vztahu se Sandrou je její matka. Ta Matěje bytostně nesnáší. A co hůř, rozhodla se, že ho zničí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 11. 2021 13:00

Jsem si plně vědom, že když si žena umane, že někoho zničí, udělá pro to téměř cokoliv. Vím, o čem mluvím. Mně šlape po krku matka mé přítelkyně Sandry (28). Donedávna jsem to bral docela sportovně. Sotva jsem ale Sandru požádal o ruku, moje budoucí tchyně Helena (58) začala hrát špinavou hru.

Přítelkyně se snaží zachovávat neutrální postoj

při našem prvním setkání jsem vycítil, že jsem jí nepadl do oka. Helena do mě neustále rýpala. ,,A ty se živíš jako kominík, jo? To tedy není žádná sláva. To si Sandra nezaslouží,“ vpálila mi při obědě. Jako muž, co stojí o její dceru, jsem mlčel. To, že se mi v hlavě honila neslušná odpověď, jsem si nechal pro sebe.

Kdykoliv k nám Helena přijela, ponižovala mě. Hledala na mně chyby. Když je nemohla najít, tak si je vymýšlela. Sandra díky bohu dává na svůj zdravý úsudek. Na druhé straně své matce naslouchá, takže o to těžší jsem to měl. Jednou jsem se vůči kritice její matky ohradil a Sandře to zrovna dvakrát nevonělo.

,,Mamka není zlá. Myslí to se mnou dobře. Buď na ni hodný, nikoho jiného nemám,“ prosila mě. Je těžké být milý k někomu, kdo vás v jednom kuse kritizuje, shazuje a uráží. Sandra se to vždy snažila zaonačit, ale že by se mě vyloženě zastala, to se také nestalo. Nabyl jsem dojmu, že i ona se matky tak trochu bojí.

Budoucí tchyně začala hrát špinavou hru

Když jsme byli spolu sami, bylo všechno zalité sluncem. Cítil jsem se šťastný a zamilovaný. Sotva vrazila do dveří Helena, Sandra se začala chovat jinak. Držela si neutrální postoj. Nechala mě a svoji matku, abychom si to vybojovali sami. Jenže já nevěděl co. Nic jsem jí neudělal.

Naučil jsem se její rýpance ignorovat a zdálo se, že se mírní. Jenže pak jsem Sandru požádal o ruku. Jeli jsme do Alp, kde jsme se seznámili. Tam jsem před ní poklekl a díky bohu řekla ano. Matce to oznámila hned, jak jsme se vrátili. Nadšená nebyla, naopak, měla co dělat, aby na mě nechrlila oheň.

A tehdy to začalo. Tloukla Sandře do hlavy, že ji podvádím. Jednou jí dokonce přinesla fotografie, kde sedím s kolegyní na obědě. Udělala z toho aférku, že je to moje milenka. Sandra váhala a nevěděla, komu věřit. Měl jsem co dělat, abych to ustál, i když jsem měl svědomí čisté. Musel jsem si dávat větší pozor, protože na mě Helena někoho najala.

Navedla přítelkyni, aby mi kontrolovala mobil

Evidentně Sandře poradila, aby mi projížděla email a mobil. Jako náhodou mi začaly chodit anonymní zprávy, které měly budit dojem, že mám milenku. Já byl přesvědčený, že to dělá Helena. Jenže tomu Sandra odmítala věřit. Došlo to tak daleko, že se ode mě v jednu chvíli dokonce odstěhovala. Svatba se odložila s tím, že si to musí promyslet.

Ale co? Já nic neudělal. Její matka mě bytostně nesnáší a chce nás rozdělit. Musím uznat, že zatím se jí to daří. Sandra jí věří a mně nezbývá, než si počkat na to, až Helena udělá nějakou chybu, kterou se prozradí. Mrzí mě, že mi Sandra nevěří. Možná sám zapřemýšlím, zda si takového člověka chci vzít.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články