Adriana (32): Tchyně mi odjakživa dělá samé naschvály. Tentokrát už zašla příliš daleko

Adriana (32): Tchyně mi odjakživa dělá samé naschvály. Tentokrát už zašla příliš daleko
Zdroj: Freepik

Adriana nemá ráda svoji tchyni. Libuše ji totiž pořád kritizuje a nerespektuje soukromí mladých. Adriana by se s tím už skoro smířila, kdyby tchyně neučinila onen osudný krok.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 10. 2021 10:00

Bohužel nemám štěstí na tchyni. Totéž si asi ona říká o své snaše. Někdy se stane, že to prostě nevyjde. Já nevím, proč jí tak ležím v žaludku. Možná si vedle svého syna představovala někoho jiného.

Manžel se mě odmítal zastat

Dušan je klidná povaha, která nesnáší hádky. Nechá si bez okolků vysypat popel na hlavu, hlavně aby nemusel nic řešit. Když jsme si s tchyní Libuší (58) začaly vjíždět do vlasu, Dušan dělal, že to nevidí. Často jsem ho prosila, aby své matce domluvil. ,,Nemůže se ke mně přece takhle chovat. Kdo si myslí, že je? Pořád se mnou jedná povýšeně,“ stěžovala jsem si.

,,Máma je taková. Nesmíš si to tak brát. Dělej, že to nevidíš, a budeš mít klid jako já,“ byla jeho nejčastější odpověď. ,,Měl bys jí něco říct. Jsem tvoje žena a musíš mě bránit,“ trvala jsem na svém. ,,Adri, nemá to cenu. Máma je tvrdá, s ní se do hádek pouštět nechci,“ odmítl mě a mně nezbylo, než si u ní získat respekt sama.

Libuše na mně neustále něco hledala. ,,Chudinky děti. Jsi pořád v práci. Proč sis je dělala, když na ně nemáš čas?“ říkala vždy, když jsme ji prosili, aby vyzvedla děti ze školky. ,,Pokud vám vadí děti vyzvedávat, stačí říct. Musím chodit do práce a ne vždycky mi to vyjde, abych pro ně mohla zajet,“ hájila jsem se.

Tajně chodí k nám domů uklízet

Jedním uchem tam, druhým ven. Vidí na mně jen to špatné. Moje chaotická domácnost pro ni byla něco, co nedokázala skousnout. Věděla jsem, že jí dal Dušan klíče od našeho bytu. Vím i to, že k nám chodí uklízet. Když jsem jí za to vynadala, urazila se, že nám chce pomoci a já ještě hubuji. Pojem soukromí jí totiž nic neříká.

Nepotřebuji mít doma naleštěnou podlahu, abych se tam cítila dobře. O její služby jsem nestála, ale co naplat. Dál si to dělá po svém. Roky jsem byla schopna to tak nějak akceptovat, i když mi to lezlo na nervy. Nedávno mě ale tak dožrala, že jsem měla co dělat, abych ji neposlala do patřičných míst.

S Dušanem jsme toho názoru, že fotografie dětí na sociální sítě nepatří. Nikdy jsme je nezveřejňovali. Žádné fotky z ultrazvuku v době mého těhotenství. Nikdo neviděl naše čerstvá miminka na fotkách. Kdo chtěl, přijel k nám. Dodnes to tak máme.

Vkládá fotky našich dětí na sociální sítě

Tchyně to samozřejmě moc dobře ví. Vždy nad tím ale kroutila hlavou. ,,Proč by jako nemohly být fotky dětí na internetu?“ nechápala naše počínání. ,,Zkrátka si to nepřejeme. Je to naše soukromí a nikomu do toho nic není. Navíc se ty fotky dají zneužít a tomu bychom se rádi vyhnuli,“ vysvětlovala jsem jí stále dokola.

Když jsem před třemi týdny otevřela sociální síť, kterou má snad každý člověk na světě, našla jsem u tchyně na zdi nespočet fotografií našich dětí. Založila album, kam nahrála snad všechny fotky dětí, co jsme jí buď zaslali my, nebo si je pořídila sama. Okamžitě jsem na ni vystartovala. Libuše se mi vysmála, že to, co si dává na svůj profil, je čistě její věc. Nechápe ale, že to jsou naše děti a měla by respektovat, že si to nepřejeme. Dušan s tím opět nic neudělal. Mám pocit, že se z té ženské jednou zblázním.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články