Markéta (35): O děti jsem nikdy nestála. Teď, když je máme, jsem z nich akorát na nervy

Markéta (35): O děti jsem nikdy nestála. Teď, když je máme, jsem z nich akorát na nervy
Zdroj: Freepik

Markéta si pořídila děti jen proto, že nechtěla přijít o partnera. Nikdy k nim neměla extra vřelý vztah. Jen co to šlo, poslala je do jeslí, aby se o ně nemusela starat. Když obě děti nastoupily do státní školky, začaly rodině velké problémy.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 09. 2021 08:00

Jmenuji se Markéta a je mi 32 let. S manželem Liborem (40) mámě dvě děti. Syn Vašek (6) a dcera Melánie (4) mohou zato, že nás lidé přestávají mít rádi. Už jsme přišli o dost přátel. Důvodem je, že naše děti jsou nevychované a zlé.

Děti jsem nechtěla, mojí prioritou jsou peníze

Za to, co teď řeknu, mě většina z vás odsoudí. A asi právem. Vždycky pro mě byly nejdůležitější peníze. A hlavně to, aby všichni věděli, že je máme. Jenže aby tomu tak mohlo být, musela jsem samozřejmě chodit do práce. Do firmy, kde pracuji dodnes, jsem nastoupila hned po škole jako brigádník.

Za ta léta jsem se vypracovala na vedoucí pozici, kde jsem brala přesně ty peníze, které jsem potřebovala, abych zastínila ostatní. Nikdy jsem nesnila o dětech. Mnohem raději jsem se viděla v práci a na konci měsíce se radovala nad výplatní páskou.

Libor si ale na rozdíl ode mně děti vždycky přál. Věřím, že kdybych si trvala na svém, opustil by mě. Jen z lásky k němu jsem svolila k založení rodiny. Jako první se narodil Vašek. Od začátku jsem ale Libora varovala, že nejpozději v roce půjde do soukromých jeslí. Manžel byl zásadně proti, ale já si prosadila svou. Odtrpěla jsem si rok doma, a pak jsem synovi velmi ochotně zaplatila soukromý ústav.

Hned, jak to šlo, jsem je šoupla do jeslí

Když jsem odtud Vašíka vyzvedla, posadila jsem ho k televizi nebo ho dala do ohrádky, aby si hrál. Já nadále chodila do práce a budovala kariéru. Libor na něj neměl skoro žádný vliv. Vracel se z práce v šest hodin večer, kdy už šel Vašík do hajan. Když mu bylo dva a půl roku, dala jsem ho do státní školky.

Během toho jsem podruhé otěhotněla. S Melánii jsem to udělala stejně. V roce šla na celý den do jeslí, kam dříve chodil Vašík. Ani jí jsem se moc nezaobírala. Myslela jsem si, že stačí, když mě vidí, a dále jsem ji nerozvíjela. Když obě děti povyrostly, začaly se spolu prát.

My je vždy jen okřikli a když to nepomohlo, dostaly na zadek. Neměla jsem ponětí, jaká nevraživost mezi nimi panuje. Jednoho dne už nedokázaly ani spát v jednom pokoji. Já ani Libor jsme s tím nic nedělali. Děti dostaly vynadáno a to bylo vše.

Vyrostly z nich asociální tvorové

Teď spolu chodí do stejné státní školky. Jednou si mě ředitelka vzala stranou a sdělila mi, že Vašík s Melánií se celou dobu jen mlátí. Požádala mě, abych jim doma domluvila, protože jinak se to bude muset řešit jinou cestou. Nevěděla jsem, co si pod tím mám představit. Oba dostali nařezáno a já doufala, že to zabere. Jejich nevhodné chování ve školce tím ale neskončilo.

Už k nám nechce chodit ani žádná z mých kamarádek. Naše děti na ty jejich útočí, koušou je, štípají a snaží se jim co nejvíc ublížit. Už jsem kvůli tomu ztratila dvě dobré kamarádky. Jedna mi dokonce řekla, že moje děti nesnáší, protože jsou zlé. Moje máma tvrdí, že jsou zralé na psychologa. A já si pořád říkám, že z toho přeci musí vyrůst, ne?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články