Blanka (23): Našla jsem v mobilu šokující fotky, které jsem nemohla pořídit já. Mám strach, že přicházím o rozum

Blanka (23): Našla jsem v mobilu šokující fotky, které jsem nemohla pořídit já. Mám strach, že přicházím o rozum
Zdroj: Unsplash

Blanka žije sama v malém bytě. Poslední týdny ji trápily podivné sny o mrtvé ženě. K tomu se přidala další zvláštnost. Našla v telefonu velmi znepokojivé fotky.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 07. 2021 15:00

Nevím, zda se mám bát nebo se smát tomu, co se mi poslední dobou děje. Pro někoho to bude naprosto neuvěřitelné, ale věřte mi, je to pravda. Možná bych měla navštívit doktora, protože je dost dobře možné, že jsem se zbláznila.

Měla jsem živé sny o mrtvé ženě

Už rok bydlím sama. V rodině máme dobré vztahy. Určitě jsem od rodičů neodešla ve zlém, pouze jsem se chtěla osamostatnit. Našla jsem si menší útulný byt kousek za Mělníkem. Pracuji jako porodní asistentka v Neratovicích. Můj život není ničím zvláštní. Mám pár dobrých kamarádek. Věnuji se gymnastice a mám ráda romantické filmy.

Nemám vyhraněný styl hudby. Nejsem věřící, nepatřím do žádné sekty. Jsem obyčejná mladá holka, která doufá, že si jednoho dne najde slušného muže. Jediné, co mě poslední dobou trápí, jsou moje sny. Bývají často živé a místy strašidelné. Hlavní roli v nich hraje neznámá mrtvá žena. Chodí po mém bytě v kápi a šeptá latinská slova.

Naposledy jsem se vzbudila celá zpocená a vyděšená. V prvních chvílích jsem nedokázala rozluštit, zda ještě pořád sním, nebo bdím. Vzala jsem do ruky telefon, abych se podívala, kolik je hodin. Byly dvě ráno. Naštvaně jsem mobil vrátila na poličku a snažila se usnout. Ráno jsem pro změnu zaspala do práce.

Někdo mě v noci tajně fotí

Rychle jsem se sbalila a opustila byt. Sedla jsem do autobusu a projížděla sociální sítě. Pak jsem omylem otevřela galerii fotek. Zděšením jsem vyjekla. Našla jsem desítky fotek z dnešní noci. Byla jsem na nich zachycená, jak spím. Strachy jsem telefon pustila z ruky. Sebrala jsem ho, až když jsem vystupovala z autobusu.

Šla jsem pozdě, takže jsem mobil hodila do tašky a pospíchala na směnu. Celý den mi ale šrotovalo v hlavě, kdo ty fotky pořídil. Že by zloděj? Ale nevšimla jsem si, že by v bytě něco chybělo. Pokládala jsem si různé otázky, ale žádná mě nepřivedla k tomu, kdo je autorem snímků.

Večer jsem si pro jistotu telefon vypnula a vzala si prášky na spaní. I tak jsem se v noci vzbudila. Podívala jsem se na budík. Byly opět dvě ráno. Zničehonic se mi rozsvítil mobil. Zpráva mi ale nepřišla. Vzala jsem ho do ruky. ,,Jak je to možné? Vždyť jsem ho vypínala,“ pronesla jsem do tmy. Se strachem jsem najela prstem do galerie. Byly tam další snímky toho, jak spím.

Nepřišla jsem na žádné vysvětlení

Prošla jsem celý byt. Sice jsem nevěděla, co bych dělala, kdybych tam někoho našla, ale i tak jsem ho prohledala. Nikdo tam nebyl, samozřejmě. Dveře byly zamčené a klíče stále v zámku. V hlavě mi nastal zmatek. Chtěla jsem se někomu svěřit, ale věděla jsem, že tohle by mi nikdo neuvěřil. Určitě by všichni tvrdili, že si vymýšlím.

Dokonce jsem pátrala po tom, kdo v bytě žil přede mnou. Na žádnou historickou tragédii jsem ale nenarazila. Ať dám před spaním vypnutý telefon kamkoliv, vždycky se objeví zapnutý na nočním stolku. Mám strach, že přicházím o rozum, takže jsem se rozhodla, že navštívím nějakého odborníka. Už teď ale vím, že riskuji, že mě označí za blázna. Návštěvu prozatím odkládám a doufám, že to odezní stejně rychle, jako to přišlo.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články