Laura (31): Sestra mi chtěla ukázat přízrak, který řádí u nich na hřbitově. Prvotní zklamání se změnilo v děs

Laura (31): Sestra mi chtěla ukázat přízrak, který řádí u nich na hřbitově. Prvotní zklamání se změnilo v děs
Zdroj: Freepik

Laura se nemohla dočkat, až poletí za svojí sestrou do Londýna. Míša totiž bydlí nedaleko hřbitova, o němž koluje neblahá pověst. Prý tam straší přízrak černé vdovy, která zavraždila svého manžela.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 06. 2021 15:00

Moje starší sestra žije roky kousek od Londýna. Jednou mi vyprávěla příběh o hřbitově, který se nachází kousek od jejího domu. Z toho, co mi říkala, šel strach. Když jsem za ní přiletěla, nenapadlo mě nic lepšího než se na hřbitov vydat.

Hned po příletu jsme se vydaly na hřbitov

Sestra Míša (37) byla vždycky racionálně uvažující člověk. Nikdy si nepřipouštěla, že by existovaly nadpřirozené síly nebo posmrtný život. Když někdo vyprávěl příběh, ve kterém se mluvilo o duchovi, vždycky se smála, že to jsou jen pohádky. Kdy na vlastní kůži ucítila, že možná přeci jen existuje něco víc, bylo, když navštívila jeden ze hřbitovů v Londýně.

Na vlastní oči tam spatřila ducha černé vdovy, který se vznášel mezi hroby. Nebylo mu vidět do tváře, což bylo samo o sobě dost děsivé. Sestra pátrala v kronikách, o koho by mohlo jít. Údajně to byla žena, která zavraždila svého manžela. Nebo alespoň tak mi to sestra do telefonu vyprávěla. Říkala mi, že až přiletím, musím tam s ní zajít.

Za Míšou létám pravidelně čtyřikrát do roka. Na další návštěvu jsem se moc těšila, protože sestřin zážitek ze hřbitova mě uchvátil. Jakmile jsem přiletěla, hned jsme se tam vydaly. Hřbitov se hodně lišil od těch, které známe z České republiky. Byl postavený ve viktoriánském stylu. Pokud se to o hřbitově dá říct, tak tento byl nádherný.

Vyrazila jsem tam ještě jednou sama

Panovala v něm strašidelná atmosféra. Hroby byly mohutné a působily osobitě. Procházely jsme uličkami a já se nedočkavě rozhlížela kolem, kdy uvidím to, o čem se sestra zmiňovala. Kroužily jsme tam snad hodinu a nic. Odcházela jsem značně zklamaná.

Vzhledem k tomu, že jsem u Míši měla být ještě týden, plánovala jsem ještě jednu návštěvu hřbitova. Vydala jsem se tam tentokrát sama a večer. Přeci jen, ve tmě nabral hřbitov zcela jiný rozměr. Už to bylo setsakramentsky strašidelné a tajemné. Ploužila jsem se uličkami mezi hroby a užívala si ten magický zážitek.

Poté jsem na druhé straně hřbitova zahlédla nad hroby stín. I v té tmě byl dobře vidět. Byla to ona černá vdova! Užasle jsem ten úkaz pozorovala. Poletovala od hrobu ke hrobu a potutelně se smála. Smích zněl poněkud vyšinutě, jako by si užívala to, že je mrtvá. Pak jsem si všimla dalších přízraků.

Viděla jsem přízrak na vlastní oči

Snažily se před ní ukrýt a vdova je naháněla do jejich hrobů. Ony po chvíli zase vylétly a zamířily si to směrem k bráně, jako by se snažily ze hřbitova uprchnout. Kolem mě se rozvířil prach a zavál studený vítr. V jednu chvíli se přízrak vdovy otočil mým směrem. Chvíli setrval ve vzduchu, a pak se rozletěl směrem ke mně.

Jeho děsivý smích mě tak vystrašil, že jsem se dala na úprk. Běžela jsem k bráně. Rychle jsem ji otevřela a vyřítila se ven. Jeden z těch přízraků, co se před vdovou ukrýval, vyletěl společně se mnou. Podíval se na mě a pokýváním hlavy, která byla zraněná, mi poděkoval. Pak se ve vteřině vytratil.

Nemohla jsem uvěřit tomu, čeho jsem právě byla svědkem. Stejně jako sestra jsem si i já dohledávala informace. Přízraky, o kterých jsem psala, jsou duše těch, kteří vědí, že nežili příkladným životem a chtějí své špatné činy odčinit.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články