Černá vdova Judy Buenoano: Vraždy jedem ji přestaly bavit, přešla na bomby

Černá vdova Judy Buenoano: Vraždy jedem ji přestaly bavit, přešla na bomby
Zdroj: Unsplash

Byl to téměř perfektní zločin. Judy Buenoano zavraždila kvůli penězům z pojistky tři muže svého života. Vše jí prošlo, nikdo ji z ničeho nepodezíral. Změnilo se to až poté, co se pokusila vyhodit do povětří auto svého nového přítele.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 19. 04. 2021 17:00

Judy Buenoano se narodila 4. dubna 1943 v Texasu. Svou stopu v historii amerického zločinu nezanechala kvůli počtu mrtvol, ale vychytralosti, díky které po dlouhou dobu unikala pozornosti úřadů. Za vraždu blízkých osob byla odsouzena k trestu smrti na elektrickém křesle.

Dětství plné bití a zneužívání

Po matčině smrti byla čtyřletá Judy poslána k příbuzným a poté do několika pěstounských rodin. Během té doby měla být častokrát fyzicky napadána a sexuálně zneužívaná. Situace se nezměnila ani poté, co se v deseti letech nastěhovala ke svému otci. O sedm let později se k tomu přidalo ještě těhotenství, v roce 1961 se jí narodil syn Michael.

Naštěstí se o něj nemusela starat sama, neboť se záhy seznámila s americkým letcem – seržantem Jamesem Goodyearem. Jejich vztah nabral rychlé otáčky a následující rok se z Judy stala mladá paní. O pár let později se rodina rozrostla ještě o dva potomky – Jamese a Kimberly. Zdálo se, že je vše zalité sluncem. Příslovečná mračna se nad seržantem Goodyearem začala stahovat až po jeho návratu z Vietnamu v roce 1971. Po několika měsících začal trpět záhadnými zdravotními problémy...

Zrod černé vdovy

Po manželově smrti inkasovala Judy 28 000 dolarů ze životní pojistky a dalších 64 000 jako vdova po veteránovi. To si žádalo nový začátek. Přestěhovala se na Floridu, kde si začala s mužem jménem Bobby Morris. Nová rodina se o něco později usadila v Coloradu. Ale i on začal po čase vykazovat záhadné symptomy, které stejně jako u Goodyeara skončily smrtí. Na onen svět se odebral v roce 1978. Příčina smrti? Podle lékařů infarkt. A zase se začaly sypat peníze. Tentokrát ze tří pojistek.

Syn na mušce

Po návratu na Floridu si Judy změnila příjmení na Buenoano, což byl ve skutečnosti gramaticky špatný španělský překlad příjmení Goodyear. V roce 1979 následoval prvorozený syn Michael příkladu zesnulého otčíma a vstoupil do armády. I on záhy onemocněl. Otrava arzenem, zaznělo z úst lékařů. Pravděpodobně během služby. Po propuštění z armády musel na nohou nosit železné podpěry, jinak by se na ně nedokázal postavit. Aby Judy synkovi zvedla náladu, přemluvila ho k výletu. V roce 1980 si vyjeli na kánoi po floridské East River. Loďka se však „nečekaně” převrhla a k břehu, jak jinak, dokázala doplavat pouze nezdárná matka. Michael neměl šanci. Železné podpěry ho táhly ke dnu, jako by měl nohy zalité v betonu. Opět přišel čas na to, nechat si vyplatit tučný šek z pojištění.

Osudová chyba

Po Michaelově smrti Judy nelenila a našla si další oběť – jistého Johna Gentryho. Brzy ho přesvědčila o tom, že by si měli uzavřít životní pojištění, které nacenilo jeho smrt na půl milionů dolarů. Plánovaný výbuch auta ale Gentry přežil. A to už začalo být policii podezřelé. V blízkosti Judy bylo až moc mrtvol. Kdyby opět zvolila arzén jako v předešlých případech, asi by jí to znovu prošlo. Takto okázalý čin ale přilákal pozornost úřadů.

V roce 1984 byla obviněna z vraždy prvního manžela a syna Michaela, dále z pokusu o vraždu Johna Gentryho. Bobby Morris se u soudu neprojednával. Žalobci se rozhodli jeho případ nechat formálně být, jelikož Judy stejně nečekalo nic jiného než trest smrti. Po vynesení rozsudku se odvolala, ale bezúspěšně. Poslední jídlo si dala 30. března 1998, a to dušenou zeleninu, jahody a čaj. Druhý den ráno se konala poprava. Na otázku, zda má nějaká poslední slova, odpověděla: „Ne, nemám...”

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Judy Buenoano

Allthatsinteresting.com: Meet Judy Buenoano, The Black Widow

Crimemuseum.org: Judy Buenoano

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články