Štěpán (29): Přítelkyně se kvůli pandemii ostříhala doma. Omylem jí ujela ruka se strojkem

Štěpán (29): Přítelkyně se kvůli pandemii ostříhala doma. Omylem jí ujela ruka se strojkem
Zdroj: Freepik.com

Štěpán je trochu nešťastný z toho, jak teď vypadá jeho přítelkyně. Kvůli nouzovému stavu, se nedostala ke kadeřnici, a tak se rozhodla, že si svůj účes upraví sama. Bohužel, nedopadlo to podle představ ani jednoho z nich. Co se stalo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 12. 2020 06:30

Libuše se poslední dobou nedostala ke kadeřnici. Služby se kvůli pandemii stále zavírají, a tak vzala strojek do svých rukou.

Nový účes

Na jaře se nechala Libuše ostříhat od kadeřnice. Předtím měla krásné mikádo, které jí slušelo. Nevím, z jakého důvodu se rozhodla pro změnu. Nechala si podholit polovinu hlavy. Kdyby jenom to, ale ona šla rovnou do extrému. Z jedné strany má vyholenou celou polovinu hlavy. Nadšený jsem nebyl, protože je trochu při těle, což tento účes umocnil.

Libuše s tím byla ale nad míru spokojená. Netušila však, že takový účes si žádá časté úpravy. Oholená část hlavy poměrně rychle zarůstala a jí se to nelíbilo. Byl boj se objednat ke kadeřnici, když se kvůli nouzovému stavu tyto služby stále dokola otevírají a zavírají.

Sotva se člověk objedná, už je kadeřnictví zase zavřené. Libuše pořád lamentovala, že by si to nejraději vyholila sama. Dokonce přišla za mnou, abych to udělal já. To jsem samozřejmě odmítl. Nepovede se to a bude to moje vina. V té době jsme ani neměli strojek.

Domácí kadeřnictví

Libuše to ale nenechala být a objednala si holicí strojek. Domluvila se s kamarádkou, že jí s tím pomůže, přestože není kadeřnice. Já jsem doufal, že si to spíše nechá dorůst, aby působila více žensky. Můj názor šel ale stranou. V den, kdy měla kamarádka přijít, se jí udělalo špatně, a tak na to Libuše zůstala sama. Našla si nějaký návod, jak to správně podholit a na kolik milimetrů. Vůbec jsem toho nechtěl být součástí.

Dělala kolem toho takový humbuk, jako kdyby šlo o otázku života a smrti. Zavřela se do koupelny a pustila se do díla. Za pár minut jsem slyšel, jak vyjekla. Běžel jsem ke koupelně a ťukal na ni, co se stalo. „Je všechno v pořádku?“ zeptal jsem se opatrně. Libuše polohlasem řekla: „No, zdá se, že to bude větší změna, než jsem si myslela.“ Chtěl jsem vejít dovnitř, ale rychle se zamkla. „Pustíš mě dovnitř? Chci to vidět,“ požádal jsem ji.

Nemá na hlavě ani vlásek

Nesmíš se ale zlobit, trochu se to nepovedlo,“ řekla smutně. Vešel jsem opatrně dovnitř. Libuše měla obě ruce na hlavě, snažila se účes schovat. „Ukaž mi to,“ řekl jsem. Pomalu sundávala ruce z hlavy. Skoro uprostřed hlavy měla vyholený pruh. „Jak se ti to stalo, prosím tě?“ ptal jsem se vyděšeně.

Ujela mi ruka. Navíc se špatným nástavcem. Co s tím mám teď dělat?“ ptala se zoufale. Ptala se chlapa, který právě koukal na to, jak má jeho láska uprostřed hlavy cestu bez vlasů. „To netuším. Možná buď ráda, že jsme doma a nechodíme do práce. Nějak to doroste, ne?“ řekl jsem. Naštvala se a zabouchla mi dveře před obličejem.

Když o hodinu později vyšla, padl jsem k zemi. Rozhodla se, že si nakonec oholí hlavu celou. Možná to bylo jediné řešení, ale upřímně musím říct, že jí to vůbec nesluší. Když zrovna není namalovaná, vypadá jako tlustý chlap. Jak dlouho bude trvat, než jí vlasy zase dorostou? Stala se pro mě nepřitažlivou.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články