Václav (35): Přítelkyně závratnou rychlostí tloustne. Prosby, aby zhubla, neposlouchá, chci ji opustit

muž
Zdroj: Freepik.com

Pan Václav nám zaslal svůj příběh o tom, jak je nyní nešťastný ze své přítelkyně. Vždycky byla vysportovaná a dbala na to, jak vypadá. Měla bohužel úraz, který jí dočasně znemožnil jakýkoliv sport. Místo toho, aby se hlídala, začala jíst ve velkém. Její váha šla nahoru velmi rychle. Dnes váží víc než Václav. Našel nějaké řešení?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 09. 2020 13:30

S Veronikou se známe dvacet let. Byli jsme kamarádi na střední škole a naše přátelství se po letech přeměnilo v lásku. Vždy byla štíhlá a vysportovaná. Velmi si zakládala na tom, aby neměla ani deko navíc. Teď se mění v něco, co mě odrazuje.

Z hubené holky se stává monstrum

Náš volný čas se vždy skládal z nějaké sportovní aktivity. Lezli jsme po horách, jezdili dlouhé trasy na kole. Miloval jsem to, protože jsme spojili příjemné s užitečným. Na jednom takovém cyklovýletě se Verča ošklivě zranila a na nějaký čas musela dát sportu sbohem.

Věděla, že když se nebude hýbat, musí si více hlídat jídlo. Zprvu na sebe byla velmi přísná, ale čím déle se nemohla aktivně hýbat, lezlo jí to na mozek a začala poměrně dost jíst. Najednou snědla klidně dva hamburgery. Za hodinu už jsem slyšel, jak šustí pytlík s brambůrkami. Velmi rychle bylo vidět, že má tak deset kilo nahoře. Sama sebe uklidňovala, že jakmile se noha uzdraví, začne zase sportovat. Její rekonvalescence ale trvala skoro půl roku. Za tuto dobu dokázala přibrat pro mě neuvěřitelných dvacet kilo.

Dostala od lékaře pokyn, že může začít sportovat. Jenže ona za tu dobu ztratila fyzičku a bohužel i chuť. Místo padesáti kilometrů, které jsme běžně ujeli, zvládla sotva deset a museli jsme se vracet domů. Nechtěl jsem to vzdát a stále jsem vymýšlel i jiné sportovní aktivity. Bohužel, vyměnila sport za jídlo.

Pokud nezhubne, odcházím

Nejhorší na celé věci je fakt, že jí to nevadí. Nepřipouští si, že je tlustá. Přestala mě zcela přitahovat, nemám chuť ani na sex. Částečně se změnilo i její chování, je více podrážděná, náladová, nic není dost dobré. Myslím, že cukr a tuk jí zatemnil mozek. Nechci být povrchní sobec, který jakmile moje láska přibere, bere nohy na ramena, ale tady jiné východisko nevidím.

Dokonce jsem jí to i řekl. V případě, že chce nadále pokračovat v tomto lenošení a přejídání se, tak už beze mě. Místo toho, aby se lekla, řekla mi, že ji nemiluji, když mi vadí nějaké to kilo navíc. Jenže ona ze svých padesáti tří kilo udělala skoro osmdesát a mně je z toho vyloženě na zvracení. Vždyť váží víc než já, proboha! Představa, že je nyní těhotná a přibere další kila? U toho už být nechci. Ano, možná jsem vážně sobec, ale to jí té pěkné postavy není líto?

Kamarádi se mi vysmívají, že mám doma velrybu. Nechci ani s Verčou nikam chodit, protože se za ni stydím. Když si jenom představím, že jdeme na večeři a někdo nás uvidí, jdou na mě mrákoty. Nabídl jsem jí, že jí zaplatím nutričního terapeuta. Stále se nevyjádřila. Dám tomu ještě měsíc a pak odcházím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články