Stáňa (40): Během předvánočního úklidu vyšlo najevo, co je můj manžel vlastně zač. A co mu na mně vadí

Stáňa (40): Během předvánočního úklidu vyšlo najevo, co je můj manžel vlastně zač. A co mu na mně vadí
Zdroj: Freepik

Stáňa před rokem povýšila na vedoucí bankovní pobočky. O to méně času má na rodinu a domácnost. Její manžel Dan, který má méně náročné zaměstnaní, se ale začal bouřit. V rámci předvánočního úklidu na Stáňu nevybíravě zaútočil.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 12. 2021 08:00

Vlastníme s Danielem (44) velký rodinný dům. Nejsem zrovna ten typ, co by ho musel mít pořád uklizený. Jsem spokojená, když alespoň čistě vypadá. Letos během vánočního úklidu jsem dostala od Dana studenou sprchu v podobě urážek.

Začala mi pokulhávat domácnost

Po letech jsem se vypracovala na vedoucí jedné bankovní pobočky. To s sebou nese velkou zodpovědnost a časovou náročnost. Dlouho jsem snila o tom, že to místo jednou bude moje. Loni mě povýšili a já se stala manažerkou.

Od své předchůdkyně jsem věděla, co za takovým postem stojí. Z domova jsem vyjížděla o hodinu dříve. Z banky neodcházím s její zavírací dobou, nýbrž ještě kontroluji dokumenty a dodělávám resty, které se během dne nestihly. Bohužel mi kvůli tomu začala trochu pokulhávat domácnost.

Kolikrát musel jet Daniel na nákup nebo uvařit. Já na tom neviděla nic špatného. On nemá tak časově náročnou práci. Navíc kvůli pandemii koronaviru dělá poslední rok převážně z domova. Před týdnem se pustil sám do předvánočního úklidu. Rozhodl se, že odtáhne skříně a důkladně za nimi vyluxuje. Budu upřímná, jsem ráda, že jsem se tomu vyhnula.

Manžel se rozčiluje, co máme doma za nepořádek

Daniel byl z toho ale nepříčetný. ,,Viděla jsi ten nepořádek v ložnici? Nánosy prachu, ztracené ponožky. Že se nestydíš,“ spustil naštvaně. ,,Já? Však jsi to uklidil, tak co řešíš?“ reagovala jsem. To ale nebylo všechno. Pak se pustil do úklidu koupelny. Ukázalo se, že ve spárách kolem vany je nepatrná plíseň. I té nás zbavil.

Vždy se k tomu ale vázal nějaký komentář, hlavně na moji adresu. ,,Na ženu jsi docela nepořádná. Viděla jsi, jak nám koupelna prokoukla? Proč to neuklízíš pravidelně?“ pustil se do mě. ,,Nemám na to čas. Jsem od rána do večera v práci,“ namítala jsem. ,,Jo, tohle. Ty jsi vlastně paní důležitá, viď? Takže to, že žijeme ve špíně, je ti jedno,“ durdil se a já nechápala, o co mu jde.

,,Tak zbytek nech, uklidím něco o víkendu,“ nabídla jsem se. V neděli jsem se pustila do mytí oken a praní záclon. Udělala jsem to podle svého, ale nestačilo to. ,,Tady máš šmouhu,“ ukazoval prstem. ,,To se vsákne,“ reagovala jsem. ,,Tak ty už neumíš ani umýt okna? Můžu ti říct, že co je z tebe vedoucí, jsi jiná,“ poznamenal jedovatě a mně došlo, co má za problém.

Nechce platit paní na úklid, radši mi vše vyčítá

Neudržel nervy na uzdě a vyčetl mi kdeco. ,,Doma není nakoupeno, je tu špína. Kašleš na mě, kašleš na děti. Takhle jsem si to nepředstavoval,“ urážel mě. ,,Já zase vydělávám. Dokonce víc než ty,“ bránila jsem se. ,,O to tady jde? Že vydělávám míň peněz? Tak to pardon,“ oponoval ironicky. ,,Vždyť si naše role můžeme prohodit. Není to ostuda, když budeš muž v domácnosti,“ vtipkovala jsem.

Nepochopil to. Začal se chovat tak, že na všechno kašlu, že on je ten, díky komu naše domácnost funguje. On nechápe, že vydělávám o patnáct tisíc víc. Můžeme si dovolit paní na úklid. O tom ale nechce slyšet. On mi radši bude vyčítat, že doma dělám prd. Já z toho ale nemám špatný pocit. Myslím si, že čistý domov nedělá rodinu rodinou.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články