Julie (29): Chtěla jsem příteli dokázat, že jsme si rovni. Dostalo mě to do šílené situace

Julie (29): Chtěla jsem příteli dokázat, že jsme si rovni. Dostalo mě to do šílené situace
Zdroj: Freepik

Julie chtěla příteli dokázat, že si jsou rovni, a to i v otázce financí. Snažila se všemožnými půjčkami dohnat jeho mzdu, která byla diametrálně odlišná od té její. Dostalo ji to do obřích dluhů, ze kterých teď nevidí cestu ven.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 31. 10. 2021 16:00

S Lubošem jsem se znali už dávno. Dlouho jsme byli přátelé, než jsme se před třemi lety dali dohromady. Je to pohledný, inteligentní muž a má skvělou práci. Splněný sen mnoha žen, i můj.

Nepřiznala jsem, že jsem si vzala půjčku

Udržet krok s tak úspěšným mužem ale není vždy jednoduché. Dlouho jsem žila sama a byla zvyklá se o sebe postarat. Je mi tak nepříjemné, když za mě muž něco platí nebo mi dá dárek. "Dělám to z lásky, Juli, co pořád blázníš?" říkává mi. Ale já neumím přijmout takovou pozornost. Cítím se zkrátka nesvá.

Tak jsem začala často nabízet, že něco zaplatím. Nákup, útratu v restauraci. Kupovala jsem mu drahé dárky, abych mu vynahradila, že on je kupuje mně. Jenže já tolik peněz nevydělávám. "Lásko! Vždyť to muselo být hrozně drahé," reagoval na nejnovější model herní konzole. "Šetřila jsem," odpověděla jsem. Ve skutečnosti jsem si ji vzala na splátky, měli akci bez navýšení a já bych na to ušetřila leda za rok. To jsem mu ale nepřiznala.

Tajila jsem, kolik vydělávám

Jindy jsem zase zařídila půjčku na dovolenou a překvapila ho letenkami. Už dávno jsem přestala vyprávět, kolik vydělávám, aby mu to nebylo divné. Dělala jsem obchodní zástupkyni, takže mé výdělky byly v podstatě neomezené. Mně se nicméně dlouhodobě nedařilo, vydělávala jsem tak nějak průměrně.

Čím více jsem si půjčovala, tím více víkendových brigád jsem si sháněla. Lubošovi to nevadilo, dávalo mu to volnost. Mezi jeho kamarády jsem byla zase já tou vysněnou partnerkou, které nevadí, že její chlap jede na celý víkend pryč. Až se stalo něco, co můj pečlivě postavený domeček z karet od základů sfouklo.

Těhotenství mi udělalo čáru přes rozpočet

Když jsem zjistila, že jsem těhotná, málem jsem se zhroutila. Došlo mi, že nebudu mít na splátky, které měsíčně hradím. Stojím před rozhodnutím, zda se Lubošovi přiznat. Co když mu dojde, jak strašná partnerka jsem? Co když mě a to malé opustí?

Dělala jsem to, abych si ho udržela, aby měl pocit, že jsme si rovni. Teď mi však dochází, jakou chybu jsem udělala a co bych dala za to, abych nikde žádné dluhy neměla... Nehrozí mi žádná exekuce, ale splátky jsou vysoké a odejít musí, i když budu doma s dítětem. Vůbec nevím, co mám dělat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články