Pavla (27): Přítel mě všude chválí, jak se skvěle starám o domácnost. Neví, kde je pravda

Pavla (27): Přítel mě všude chválí, jak se skvěle starám o domácnost. Neví, kde je pravda

Pavla chtěla svému příteli Matějovi dokázat, že se umí postarat o domácnost. Zvolila k tomu však trochu netradiční způsob a teď neví, jak z toho ven.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 25. 11. 2021 16:00

Když jsme se dali s Matějem dohromady, zdaleka neměl to, co má teď. Vybudoval velkou firmu, ve které jsem mu často pomáhala. Zejména s marketingem, který jsem vystudovala na vysoké škole. Většinu práce jsem mohla dělat z domova, a tak jsem si užívala komfortu obrovského domu, bazénu, sauny i soukromé posilovny. A čas od času jsem něco udělala.

Párkrát jsem zkusila uklidit a uvařit, ale nejde mi to

Matějovi se však přestalo líbit, že se nestarám o domácnost, a vyžadoval, aby bylo uklizeno a uvařeno. To je něco, co mě prostě nebaví. "Pavli, když už jsi celý den doma, to nemůžeš aspoň nakoupit? Nebo ten nákup objednej, přivezou ti ho. Kartu máš," začal jeden z klasických rozhovorů. Neomezený přístup k jeho platební kartě byl jedním z benefitů, kterých se mi v tomto vztahu dostávalo. Nezastírám, že se mi to líbilo.

A mně velmi rychle došlo, že pokud si chci zachovat tenhle komfortní život, budu se muset začít otáčet. Párkrát jsem tedy zkusila uklidit a uvařit, ale já to vážně neumím. Tak jsem se to rozhodla vyřešit jinak.

Nevím, jak mu teď říct pravdu

Na jednom webu jsem si našla paní na úklid, se kterou jsem se domluvila, že k nám bude chodit dvakrát týdně, když Matěj nebude doma. Já budu mít mezitím čas nakoupit nebo pracovat.

Když mi došlo, že vařením na Máťu dojem neudělám, začala jsem objednávat z restaurací stravu, která se tvářila jako domácí. A za ni ji také, když Matěj přijde večer domů, vydávám. Rád pak před svými přáteli říká, jaká jsem skvělá kuchařka.

Všude si pochvaluje, jak se vše otočilo, kolik toho zvládám a ještě pro něj pracuju ve firmě. A já se stydím přiznat, kde je pravda. Ačkoliv vím, že dnes má výpomoc na úklid snad každý, jak teď budu vypadat? Zkusila jsem to nedávno navrhnout. "Pavli, ale je to potřeba? Nelíbí se mi představa, že se nám někdo cizí prochází po domě," odpověděl mi. A to neví, že paní Magda nám uklízí už víc než rok.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články