Lenka (35): Tušila jsem, že syn není manželův. I když jsem ho v životě nepodvedla

Lenka (35): Tušila jsem, že syn není manželův. I když jsem ho v životě nepodvedla
Zdroj: Pixabay

Ač by na to Lenka nejraději zapomněla, nemůže. Před časem byla znásilněna. Nikomu nic neřekla a bojovala s tím sama. Možná by se s hrůzným zážitkem i po čase vyrovnala, kdyby nezjistila, že je těhotná. Namluvila si, že jde o manželovo dítě. Ten o tom ale po narození syna začal pochybovat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 03. 2022 07:00

Mám za sebou velmi ošklivý zážitek. Jednoho večera jsem byla cestou z večírku znásilněna. Udělala jsem tehdy obrovskou chybu. Nikomu jsem to neřekla. Když jsem zjistila, že jsem těhotná, namlouvala jsem si, že to dítě je zcela jistě manželovo. Čas ale ukázal, že to není pravda.

Po znásilnění jsem zjistila, že jsem těhotná

Moc bych si přála ten osudný večer vymazat ze svého života. Ale ať se snažím sebevíc, nejde to. Pořád se mi vrací, jak mi ten muž výhružně šeptá do ucha: ,,Drž hubu a nic se ti nestane." Jeho slova mě budou do smrti pronásledovat. Toho večera jsem přišla domů, zalezla si na dvě hodiny pod sprchu a slíbila si, že to nikomu neřeknu.

Manžel Vašek nic netušil. Myslel si, že jsem přebrala a rozdýchávám to ve vaně. Já mezitím žalostně plakala a ptala se proč. O několik týdnů později se ukázalo, že jsem těhotná. Myšlenku, že může jít o dítě toho násilníka, jsem potlačovala. Pořád dokola jsem si opakovala, že by to byla příliš velká náhoda.

Upřímně jsem ze začátku neměla z těhotenství žádnou radost. Pronásledovaly mě pocity vzteku a strachu. Navíc jsem se musela denně prát s nalomenou psychikou. Zlom přišel v době, kdy mě miminko poprvé koplo. Ucítila jsem lásku a začala se na dítě těšit.

Manžel šel na test otcovství

Rodila jsem přirozenou cestou a musím říct, že jsem takovou bolest nezažila. Synovi jsme dali jméno Tadeáš. Vašek z něj byl celý pryč. Ukázal tvář, kterou jsem neznala. Byl to velmi citlivý a vnímavý taťulda. Vlastně jsem si mohla říct, že je na čase na otřesný zážitek zapomenout a jít dál.

Možná by to vyšlo, kdyby sám Vašek nezačal mít pochyby o tom, zda je Tadeáš vážně jeho. Jeho snědší kůže tomu dost nahrávala. Čím dál častěji jsme se kvůli tomu hádali. Já se pokaždé zavřela s pláčem do ložnice, protože i mně docházelo, že Táda nebude Vaškův, ale toho parchanta. Pořád jsem ale mlčela.

Vašek se nakonec rozhodl pro test otcovství. Prokázal to, čeho jsem se nejvíce bála. Vašek není otcem našeho syna. Takové zjištění mě donutilo říct manželovi pravdu. Jenže v tu chvíli jsem narazila. Nevěří mi. Přiklání se spíše k teorii, že jsem ho podvedla a teď si vymýšlím znásilnění. Celé se mi to vrátilo. Jsem psychicky úplně v háji.

Manžel si myslí, že jsem si znásilnění vymyslela

Nemám jediný důkaz, že nelžu. Na policii jsem tehdy nešla. Chtěla jsem to v sobě pohřbít, ale jako vzpomínka mi zůstal Tadeáš.  V ohrožení je i naše manželství, protože se mi stále nepodařilo Vaška přesvědčit, že mu říkám pravdu. Lituji všeho, co se stalo. Kdybych mohla vrátit čas, udělala bych všechno jinak.

Hlavně bych nešla na ten pitomý večírek. Jsem ochotna pro záchranu manželství udělat cokoliv. Jsem si vědoma, že ani pro Vaška to není lehké. Doufám, že to naše láska ustojí a budeme dál společně vychovávat našeho syna. Neumím si představit, že nás Vašek opustí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články