Marek (37): Manželčina dokonalost mě dohnala k činu, na který nejsem pyšný. Ale možná nám to zachránilo vztah

Marek (37): Manželčina dokonalost mě dohnala k činu, na který nejsem pyšný. Ale možná nám to zachránilo vztah
Zdroj: Unsplash

To, co na začátku vztahu Markovi imponovalo, mu dnes vadí. Jana je téměř ve všech směrech dokonalá nebo se alespoň snaží být. Je oddaná manželka, milující matka a v neposlední řadě skvělá hospodyně. Markovi ale ve vztahu něco podstatného chybí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 07. 2021 08:00

Jana (35) se vždycky snažila být ve všem perfektní. Každou roli, kterou v životě zastávala, chtěla odvádět na sto procent. První roky se mi to líbilo. Později mě to ale dohnalo k něčemu, co jsem si myslel, že nemám zapotřebí.

Manželka musela být za každou cenu dokonalá

Poznali jsme se na střední škole. Chodili jsme do stejné třídy. Už tehdy se Jana snažila být dokonalá. Vždy měla precizně vypracované domácí úkoly a na hodiny chodila připravená. Byla sice trnem v oku našim spolužáků, ale mně se její nasazení líbilo. Po studiích se věnovala překladatelství. I v tom musela být za každou cenu nejlepší.

Když jsme spolu začali žít, náš byt byl jako ze žurnálu. Všude naklizeno, naleštěno. Každý den pro mě vařila čerstvé jídlo. Vracel jsem se vždy do čistého a láskou naplněného domova. Sex jsem měl, kdykoli jsem si vzpomněl. Byly dny, kdy jsem věděl, že jí není dobře, ale i tak šla a kvůli mně se přemohla. Nikdy jsem od ní neslyšel ne.

Po pěti letech vztahu se nám narodila dcera Sára. Jana byla i velmi snaživou maminkou. Dcera ji trochu trápila s kojením. Jana se ale nevzdala. Pozvala si laktační poradkyni a mučila se správnou technikou kojení. K mateřské si i nadále přivydělávala překladatelstvím. Doma se nic nezměnilo. Všechno bylo sluncem zalité.

Chyběly mi hádky a nějaká vášeň

Postupem času mi docházelo, že mi trochu chybějí hádky. Jana se vždy snažila i sebemenší rozpor uhladit. Někdy se omlouvala i za věci, za které nemusela. Začínalo mi vadit, že nezná svoji cenu. Někdy jsem si skoro i přál, aby na mě zařvala nebo mě poslala do háje. Ve vztahu chyběla vášeň. Zjednodušeně řečeno, začal jsem se nudit.

Měl jsem všechno, a to byl možná ten problém. Jana byla oddanou manželkou, obětavou maminkou a skvělou hospodyní. Vnitřně jsem cítil, že mi něco chybí. Usiloval jsem o to, abych v ní vzbudil trochu zuřivosti a ženské emancipace. Byl to ale marný boj. Jako by v sobě takovou stránku ani neměla.

Čas od času jsme s kamarády zašli na pár piv do hospody. Naposledy dostal Jindra nápad, abychom změnili lokál. Zatáhl nás do baru, kde jsem nikdy předtím nebyl. Podnik byl plný krásných ženských. Jedna z nich po mně hned pokukovala. Měla v očích jiskru. Zatoužil jsem po ní jako lovec po kořisti.

Přál bych si, aby byla žena trochu zlobivá

Stačilo pár drinků a skončili jsme u ní doma. Byla trochu sprostá a vulgární. Neskutečně mě to vzrušovalo. Během sexu mě drápala dlouhými nehty do zad. Občas mě kousla do krku nebo použila nějakou nadávku. Sex byl přesně takový, o jakém jsem snil se svojí ženou. Netrvalo to příliš dlouho a dohnaly mě výčitky svědomí. Vrátil jsem se domů, kde bylo všechno otravně dokonalé.

Jana mě vítala s úsměvem na tváři a nabídla mi sex. Ten jsem odmítl, protože jsem si nechtěl zkazit chuť. Šel jsem dát pusu Sáře a ulehl jsem. Tajně jsem si Janu prohlížel a říkal si, proč nemůže být aspoň trochu jiná. Ukázat nějakou slabinu. Nejdřív jsem si říkal, že jí o svém záletu řeknu, ale pak jsem si to rozmyslel.

Jednou měsíčně si jdu užít s Dášou, kterou ve mně umí rozproudit krev. Jsem si jistý, že Jana nikdy nebude jako ona. Beru svoji nevěru jako možnost, jak udržet rodinu pohromadě. Nebýt toho, už bych se v tom dokonalém světě asi zbláznil.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články