Jiřina (46): Manžel mě během milování oslovil špatným jménem. Tak jednoduše praskla jeho nevěra

Jiřina (46): Manžel mě během milování oslovil špatným jménem. Tak jednoduše praskla jeho nevěra
Zdroj: Unsplash

Jiřina se ke svému manželovi nechala zrovna s úctou. Srážela ho k zemi a dostatečně si ho nevážila. Když ji jednou během milování oslovil jiným jménem, vyšla najevo jeho nevěra. Jiřina přišla na to, že to je částečně i její vina. Teď se společně snaží svůj vztah uzdravit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 04. 2022 13:00

Svého manžela Radovana (50) jsem zjevně podcenila. Vždycky jsem ho měla za nekňubu, který by se na nevěru sotva zmohl. O to větší šok jsem zažila, když se ukázalo, že mě podvádí. Prozradilo ho špatné oslovení během našeho milování. I když se cítím zrazená, musím uznat svoji chybu a pokusit se to celé napravit.

Manžel skákal, jak jsem pískala

Manžel byl vždycky takový ten typ – mouchy sežerte mě. Nikdy nevyčníval z davu, byl vždy zakřiknutý společník. V době naší největší lásky mi to nevadilo. Vzhledem k tomu, že jsem dominantní člověk, partner s takovou povahou mi naprosto vyhovoval. Vždycky bylo všechno podle mě.

Zjednodušeně řečeno, Radovan skákal podle toho, jak jsem pískala. Rozhodující slovo jsem měla já, finance jsem taktéž měla pod kontrolou. Někdy jsem měla pocit, že je víc moje dítě než manžel. Nicméně ani on se netvářil, že by mu to vadilo. Když mi kolegyně v práci vyprávěly o nevěrách svých mužů, já se jen smála.

„To můj Radovan toho není schopen," náramně jsem se nad tím bavila. Skutečně jsem byla silně přesvědčená o tom, že na nevěru můj manžel zkrátka nemá odvahu. Sex i po letech manželství vcelku funguje. Sice už to nejsou tak vášnivá čísla, ale i já už jsem spíše pro klidnější formu milování. Jenže po tom, co jsem nedávno odhalila, si sebou už vůbec nejsem jistá.

Během milování mi řekl jiným jménem

Manžel mi totiž těsně před vyvrcholením řekl jiným jménem. Vzdechl a řekl: Magdičko..." Zarazila jsem se. Magdičko?" zopakovala jsem to. Já moc dobře vím, kdo je Magda. Je to žena u něj ve firmě. Pracuje na sekretariátu. Je to taková zmalovaná nána, která ráda a často koketuje.

„Proč si mi řekl Magdičko?" trvala jsem na vysvětlení. Ty s ní něco máš?" začala jsem tlačit na pilu. Radovan má jednu nevýhodu. Neumí lhát. Na očích jsem mu viděla, jak mi něco tají. No, víš, já a Magda..." začal mektat. No? Mluv," vyváděla jsem. Vy spolu spíte?"

Jeho mlčení pro mě bylo souhlasem. Nesnažil se nic hájit, ani zastírat. Jak si mi to mohl udělat?" rozbrečela jsem se. Dělám toho pro tebe málo?" začala jsem s výčitkami. Proč zrovna ona?" Manžel si stoupnul, změnil výraz a spustil. Víš, na rozdíl od tebe, ona je na mě hodná...

Manželova nevěra je i mojí chybou

„Zajímá ji, co říkám, co si myslím. A když po mě před časem vyjela, řekl jsem si, proč ne," dodal a mě spadla brada. Říkal jsem si, že tobě na mě stejně nezáleží. Jsem jen tvoje onuce a hadr, o který se otíráš." V tu chvíli se ve mě objevil pocit viny. Takže je to vlastně moje vina?" pronesla jsem ironicky. Jo. Přesně tak. Kdyby ses ke mně chovala jako k rovnocennému partnerovi, možná by se to nestalo," dodal a odešel z ložnice.

Jen těžko se mi to poslouchalo. Dostala jsem zásah přímo do srdce. Nejprve jsem byla přesvědčená o tom, že chci rozvod. Jenže když se mi to celé rozleželo, došlo mi, že má vlastně pravdu. Roky jsem ho podceňovala, srážela jeho sebevědomí. Tak si našel útěchu u jiné ženy. Sklopila jsem uši a prosila manžela o druhou šanci. Ani on se nechce rozvádět, i přes to všechno mě má rád. Nyní spolu docházíme do poradny a zkoušíme napravit svoje chyby. Mrzí mě, k čemu jsem ho svým chováním dohnala.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články