Světlana (40): Byla jsem nevěrná, abych utěšila nešťastného kamaráda. Manželova reakce mě překvapila

Světlana (40): Byla jsem nevěrná, abych utěšila nešťastného kamaráda. Manželova reakce mě překvapila
Zdroj: Freepik

Světlana se pokusila utěšit smutného kamaráda Karla, který si prošel náročným rozvodem. Začala za ním pravidelně chodit a snažila se ho vrátit zpět do života. Nakonec udělala víc, než musela. Vyspala se s ním. Když na to přišel manžel, jeho reakce ji zcela šokovala.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 04. 2022 07:00

Nikdy bych nevěřila, že mi u manžela projde nevěra. Stala se za velmi nečekaných okolností. Chtěla jsem utěšit našeho dlouholetého přítele, který si prošel rozvodem. Manžel Václav (43) na to přišel a naprosto mě šokoval svým postojem. Moji nevěru ohodnotil jako dobrý skutek...

Náš společný přítel si prošel ošklivým rozvodem

Když mi kamarádka Marie (45) naznačovala, že plánuje rozvod, přála jsem si, aby se to nestalo. Její manželství s Karlem (45) jsem považovala za šťastné. Od manžela, který má Karla vážně rád a mají dobrý vztah, jsem věděla, jak moc svoji ženu miluje. Jenže Marie byla pevně rozhodnutá Karla opustit.

Ten rozvod neunesl. Uzavřel se do sebe, nepřijímal žádná naše pozvání. Přestal s Václavem chodit na pivo. Když už se potkali, byl Karel protivný až zlý. „Jak je na tom Karel?" ptávala jsem se často manžela. „Špatně. Stal se z něj morous. Na všechno nadává, nic mu není dost dobrý. Ten rozvod ho úplně změnil," vyprávěl mi.

I když bych měla držet basu s Marií, rozhodla jsem se Karla navštívit. Upekla jsem bábovku a vydala se za ním. Otevřela mi zarostlá a zapšklá lidská troska. V bytě nepořádek a zápach. „Takhle to dál nejde, Karle. Musíš dál žít," nabádala jsem ho. „To se ti lehce řekne. Já Marušku miloval... a ona mě nechala," bědoval.

Chtěla jsem utěšit přítele, tak jsem se s ním vyspala

V bytě jsem mu poklidila, došla na nákup a slíbila, že zase brzy přijdu. Začala jsem za Karlem chodit jednou týdně. S každou další návštěvou se zdálo, že je mu o něco lépe. Začal se otvírat a mluvit. Já jen seděla, bedlivě ho poslouchala a hladila jeho raněnou dušičku. Když se konečně umyl a oholil, byl to zase ten starý dobrý Karel.

Po třech měsících se zdálo, že už mě nepotřebuje. Jenže při té poslední návštěvě se stalo něco, co jsem v plánu neměla. Karel pro nás připravil večeři při svíčkách. Trochu mě to rozhodilo. Chvíli jsme si povídali a on mi za všechno poděkoval. Pak ke mně přistoupil a políbil mě. Sama nevím, proč jsem se tomu nebránila.

Skončili jsme spolu v posteli. Karel chvílemi i plakal a pak zase děkoval. Byl to víc než divné. Já mu ale z lítosti nedokázala říct ne. Když bylo po všem, utřel si slzy a řekl: „Odteď už můžu zase normálně žít. Děkuji ti za všechno." Byla jsem z toho zmatená. Až cestou domů mi docházelo, co jsem to vlastně provedla. Vyspala jsem se s kamarádem a podvedla svého manžela.

Manžel moji nevěru ohodnotil jako dobrý skutek

Neměla jsem v plánu mu to říkat. Akorát bych si podřízla větev. Karel s Vaškem znovu začali chodit na pivo. Vašek si liboval, že je to zase ten Karel, kterého zná. „Vím, cos udělala a nezlobím se," řekl mi jednou. „Víš? A nevadí ti to?" divila jsem se. „Vlila si Karlovi krev do žil. Neříkám, že nevěru uznávám, ale tohle byl jiný případ," dodal a já se nestačila divit.

Můj čin ohodnotil jako dobrý skutek. Mě prošla nevěra! A ještě mě za ni manžel pochválil. Karel má novou přítelkyni a je zase šťastný. O tom, co se stalo, jsme už nikdy nemluvili.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články