Aneta (32): Řekla jsem manželovi, že jsem ho podvedla. On teď po mně žádá něco, co mě totálně vykolejilo

Aneta (32): Řekla jsem manželovi, že jsem ho podvedla. On teď po mně žádá něco, co mě totálně vykolejilo
Zdroj: Freepik

Manželství Anety a Prokopa dostihla po dvanácti letech krize. Ona se ze začátku snažila vztah oživit, Prokop to ale nebral v potaz. Když už nevěděla kudy kam, vyspala se s kolegou.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 10. 2021 08:00

Prokop (35) je mojí první velkou láskou. Poznali jsme se v mých patnácti letech a já si přála, abychom spolu zůstali navždy. Dnes, po sedmnácti letech vztahu, už to vidím jinak. Provedla jsem něco, co naši další budoucnost ohrozilo.

Už jsme spolu neprohodili skoro ani slovo

Člověk si na začátku vztahu slibuje, že se o toho druhého bude starat pořád stejně. Bude tolerovat jeho chyby a bude ho brát takového, jaký je. Jenže po čase ty růžové brýle naivity padají a vy víte, že nejste schopni svým slovům dostát. Prvních sedm let našeho vztahu s Prokopem řadím k těm nejlepším.

Byli jsme mladí, nezávislí a bez větších povinností. Užívali jsme si jeden druhého, cestovali a žili naplno. Dalších pět let se točilo kolem dětí. Johana s Klárou vnesly do našich životů nový impulz. Já byla vzorná maminka na mateřské a Prokop živitel rodiny. Tuto pětiletku považuji také za šťastnou. Období krize přišlo po dvanácti letech vztahu. Děti nastoupily do školy a já zjistila, že na našem vztahu s Prokopem je něco špatně.

Vídali jsme se pouze večer u stolu. Dokud děti seděly s námi, vládla pohodová atmosféra. Ve chvíli, kdy odešly do svých pokojů, zavládlo ticho. ,,Jak ses dneska měl?“ zkoušela jsem začít hovor. ,,Šlo to,“ zpravidla odpověděl Prokop a odcházel k televizi. Mě se ani nezeptal. ,,Možná je unavený a nemá náladu,“ obhajovala jsem jeho nezájem.

Chyběla mi láska a doteky

Lhala jsem sama sobě, každý rok jsme se od sebe vzdalovali. Přes den jsme si nevolali, nenapsali. Večer prohodili skutečně jen to nejnutnější a stejně se to týkalo jen dětí. Šlo o to rozdělit úkoly, kdo koho vyzvedne. Tušila jsem, že procházíme krizí. Někdo mezi námi postavil zeď, kterou když neporazíme, zůstaneme každý na jiné straně.

Snažila jsem se naše manželství probudit. Začala jsem na Prokopa dorážet v posteli, plánovat společné výlety. Občas se zúčastnil, ale radost z toho neměl. ,,Co je sakra špatně?“ uhodila jsem na něj. ,,Co myslíš?“ dělal, že neví, na co narážím. ,,S námi. Co se s námi stalo? My už se nemilujeme? To je všechno? Víc si nenabídneme?“ naléhala jsem na něj, ale odpověď jsem nedostala.

Motivace něco změnit mě zvolna opouštěla. Zabejčila jsem se, že teď je řada na Prokopovi. Chyběly mi pochopení, dotyky a pocit, že mě někdo pořád miluje. Bojovat už jsem nechtěla, měla jsem pocit, že o to manžel nestojí. Ani nevím, proč jsem to udělala, ale vyspala jsem se se svým kolegou. Pozval mě na víno, a pak to šlo samo.

Přiznala jsem manželovi nevěru

Myslela jsem si, že mi po takovém skutku bude lépe. To se ale nestalo. Vydržela jsem měsíce předstírat, že je vše jako dřív. Pak mě dohnalo svědomí a já to Prokopovi řekla. A současně s tím i to, proč jsem to udělala. ,,Já se vážně snažila naše manželství zachránit. Tys mi ale nepomohl. Nejde to vzít zpátky, ale musíš vědět, že jsem ti byla nevěrná,“ oznámila jsem mu.

Prokop se na týden vytratil. Chtěl čas na rozmyšlenou. Když jsme se setkali, abychom si řekli, co bude dál, přišel s návrhem, který mě vykolejil. ,,Oko za oko. Zub za zub. Odpustím ti to, když mi dáš možnost udělat ti to samé,“ prohlásil. Nevěřila jsem tomu, oč mě žádá. Nechci mu to dovolit, ale ruku na srdce, já se ho také neptala. Co teď? Není to cesta do pekel?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články