Tereza (30): Měla jsem roky problém s vyvrcholením. Po rozhovoru s matkou jsem se dozvěděla proč

Tereza (30): Měla jsem roky problém s vyvrcholením. Po rozhovoru s matkou jsem se dozvěděla proč
Zdroj: Unsplash

Tereza dlouho hledala odpověď na otázku, proč nikdy s žádným mužem nedosáhne orgasmu. Na nic nepřišla. S manželem vyvrcholení předstírala. Pro jeho dosažení se musela uspokojovat sama. Až po letech se dozvěděla, co za tím vězí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 09. 2021 10:00

Už v sedmnácti letech jsem si uvědomovala, že jsem hodně nadržená. V té době jsem žádného kluka neměla, takže jsem si pomáhala sama. Byla jsem schopna masturbovat několikrát denně. Když jsem o rok později měla svůj první sex, něco bylo špatně.

S mužem jsem nikdy nedosáhla orgasmu

Vilém byl můj první kluk. Říkalo se o něm, že je v posteli fakt skvělej! O to víc jsem byla zklamaná tím, že jsem s ním nedosáhla orgasmu. V dané chvíli jsem ho jen předstírala. Vlastně až když Vilém odešel, musela jsem si to udělat sama.

Po Vilémovi přišli další muži. S žádným z nich jsem nedokázala dosáhnout orgasmu. Začínala jsem si připadat fakt divně. Když jsem si to dělala sama, nebyl s vyvrcholením žádný problém. Neměla jsem sílu se s tím komukoli svěřit. Každý můj sex tak byl utrpením, přestože jsem na něj měla chuť. Byla jsem nadržená jako pes, když vidí hárající fenu.

Jakmile ale začala předehra a následně do mě muž vnikl, přepnula jsem na autopilota. Opadlo ze mě vzrušení a tam dole jsem nic necítila. Dokud jsem žádného z těch mužů neměla vyloženě ráda, nijak zvlášť jsem to neřešila. Až když jsem poznala Marka (33), zamilovala jsem se do něj a doufala, že tím se zlepší i moje sexuální dysfunkce.

Matka mi prozradila, co za tím vězí

I když to byla láska jako trám, i s ním to bylo stejné. Ať se snažil sebevíc, neudělala jsem se. Pravdu jsem mu samozřejmě neřekla. Takže jsem dále předstírala vyvrcholení. Jak se časem ukázalo, Marek byl mužem mého života. Jsme manželé, dnes spolu máme dokonce dvě malé děti. Můj problém ale přetrvává.

Pátrala jsem na internetu, co by mohlo moje trápení způsobovat. Možností bylo několik. Jedna mě však zarazila. Možné sexuální zneužití někdy v minulosti. Nic takového jsem si nevybavovala. Rozhodla jsem se, že se poradím s mámou, která je pro mě současně i kamarádkou. Byla mojí poslední nadějí, abych zjistila, co to se mnou je.

Bohužel její sdělení mě vůbec nepotěšilo. ,,Terko, ty si to asi nepamatuješ, ale když jsi byla malá, můj bratr tě zneužil,“ prozradila mi a rozbrečela se. Šokovaně jsem se na ni dívala. ,,Strejda Pavel mě znásilnil?“ musela jsem to říct nahlas. Mamka se rozpovídala o tom, jak to celé bylo. Pokusil se o to, ale vyrušil ho můj otec. Je fakt, že Pavel jednoho dne najednou zmizel z našich životů.

Musím docházet na terapie

Matka si to celý život vyčítala, ale tím, že jsem o tom nikdy nemluvila, to brala tak, že jsem se s tím smířila. Musela jsem začít chodit na terapie. Najednou to všechno dávalo smysl. Podle psycholožky jsem prodělala trauma, které jsem se snažila z hlavy vytěsnit. Zjevně se mi to podařilo, ale přineslo to problém v oblasti sexu.

Po těch letech, co jsme s Markem spolu, jsem mu musela říct pravdu. Nejen o tom, že roky předstírám orgasmus, ale i proč. Chvíli se zlobil, že jsem se mu nesvěřila už na začátku vztahu. Nicméně podal mi pomocnou ruku. Já se musím nejdříve smířit s tím, co se stalo. Až to odezní, možná už mi hlava dovolí, abych se uvolnila a sex si naplno užila. Může se však stát, že se mi to nepodaří a ponesu si hrůzný zážitek celý život.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články