Zlata (56): Umřela mi maminka a manžel mi řekl něco hrozného. Budu se kvůli tomu rozvádět

Zlata (56): Umřela mi maminka a manžel mi řekl něco hrozného. Budu se kvůli tomu rozvádět

Zlata prochází nejtěžším obdobím života. Nedávno jí umřela milovaná maminka, a když se to dozvěděla, zhroutila se. Její manžel ji v té těžké chvíli nepodpořil, ba naopak. Co se stalo?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 28. 01. 2021 11:30

Je pro mě pořád těžké mluvit o tom, co se stalo, ale musím se z toho zároveň vypsat. Den před Štědrým dnem zemřela moje maminka. V první chvíli jsem tomu nedokázala uvěřit. Měli jsme k ní jít na Vánoce a najednou nebyla.

Nevěřila jsem jí

Volala mi to moje sestra a já jsem to pořád odmítala pochopit. Říkala jsem jí, že mamince zavolám, abych se ujistila, že je v pořádku, že to není pravda, a ona mi stále opakovala, že je po smrti. Když jsem to položila, sedla jsem si na zem a plakala jsem.

Šokoval mě svojí reakcí

V tu chvíli přišel do kuchyně můj muž Vláďa, a když mě uviděl, zděsil se. Ptal se, co se stalo, ale já jsem nebyla schopná mluvit. Asi až po půl hodině jsem mu sdělila tu krutou zprávu. On tam chvíli mlčky seděl se mnou, pak se zvedl a řekl: „Budeš dělat rýži, nebo brambory?“  Začal šmejdit po kuchyni.

Myslela jsem, že jsem špatně slyšela, tak jsem ho požádala, aby zopakoval, co řekl. „Rýži, nebo brambory?“ zvýšil na mě hlas. Nevěřila jsem svým uším. „Prosím?! Ty si myslíš, že teď budu něco vařit? Právě jsem se dozvěděla, že mi umřela máma!“ křičela jsem na něj. Nedovedla jsem pochopit, jestli je tak zabedněný, nebo necitelný. Druhý varianta ale byla správná. Jeho ta zpráva totiž ani trochu nezarmoutila.

Nechci ho v životě vidět

„Vždyť jsi minule nadávala, jak jste se pohádaly,“ pronesl Vláďa jako argument, že nemám být z té zprávy smutná. Příšerně mě to rozčílilo. Zařvala jsem na něj, že tím pádem, až umře on, tak mi to bude také jedno, protože my dva se hádáme pořád.

Sbalila jsem si věci a jela jsem k sestře, kde jsem byla až do pohřbu. Manžela jsem o pohřbu neinformovala, stejně by tam nešel, a pokud ano, nedokázala bych se na něj ani podívat. Teď řeším rozvod, protože bych s takovým člověkem už nedokázala dále žít. Maminka byla moje opora. Poškorpily jsme se jen kvůli tomu, že ke mně před Vánoci chtěla přijít, aby mi pomohla s úklidem.

Ráda se cítila potřebná, a i když jsem jí říkala, že mám vše hotové, pořád vymýšlela, co by uklidila. Já jí tehdy řekla, že nemusí dělat nic, že může odpočívat, ale jí se to nelíbilo, a proto jsme se pohádaly. Nebylo to nic velkého, myslela jsem to dobře, jen ona prostě nebyla ten typ, co nic nedělá. Co bych dala za to, kdyby tu teď seděla a třeba žehlila.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články