Marika (36): Nikdy jsem neměla pochopení pro nevěru, ale ta manželova nám vlastně pomohla

Marika (36): Nikdy jsem neměla pochopení pro nevěru, ale ta manželova nám vlastně pomohla
Zdroj: Freepik

Marika měla na nevěru vždycky jasný názor. Tvrdila, že se neodpouští. To však netušila, že ji zažije na vlastní kůži, ve svém vztahu. Když jí Pavel řekl důvod svého konání, rozhodla se pro jednou udělat výjimku.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 04. 2022 07:00

Nemám moc veliké pochopení pro nevěru. Když mi něco ve vztahu chybí, tak z něj zkrátka odejdu. Vědomě podvádět partnera mi přijde nelogické. Nevěru svého manžela Pavla (39) jsem zažila na vlastní kůži. On si to však dokázal obhájit a právě o to bych se s vámi ráda podělila.

Manžel věděl, jak se stavím k nevěře

Náš vztah se nijak neliší od jiných párů. Občas se hádáme, občas si lezeme na nervy. Za těch deset let, co jsme spolu, jsme zažili jak pády, tak následné vzestupy. Společně vychováváme dvouletého Honzíka, který do našich životů přinesl hodně změn. Ze mě se stala maminka, takže Honzík měl logicky víc mé pozornosti než Pavel.

Rolí maminky jsem byla zcela pohlcená a uznávám, že na nás dva, jako na manžele, jsem často zapomínala. Potřeba být dokonalou matkou zazdila roli manželky i milenky. Pavel se ale pořád tvářil, že to chápe. Neřekl mi na rovinu, že se cítí odstrčený a zanedbaný. Místo toho to řešil po své ose. Našel si milenku.

Když jsem to zjistila, bylo to pro mě zcela nepochopitelné. Moc dobře věděl, jak to neuznávám. Na téma nevěry jsme se bavili už kdysi dávno. Tehdy jsem mu sdělila svoje stanovisko: „Já nevěru neodpouštím. Pro mě to ve vztahu znamená konec."

Zjistila jsem, že manžel má milenku

O to větším šokem pro mě bylo, když jsem zjistila, že má milenku. Nedal si pozor a choval se podezřele. Ustavičně měl hlavu zabořenou v telefonu. Často z ničeho nic někam utíkal a nedokázal vlastně pořádně říct kam. Několikrát přišel domů a byl cítit ženským parfémem. Chtěla jsem na něj uhodit, ale neměla jsem pořád dostatek důkazů.

Potřebovala jsem se mu podívat do telefonu, který by ho usvědčil. Jednoho dne jsem čekala, až usne, abych mohla do telefonu nahlédnout. Našla jsem tam přesně to, co jsem potřebovala. Fotografie cizí polonahé ženy, zprávy, které jasně říkaly, co dělá, když jezdí pryč. I když jsem jeho nevěru už dlouho tušila, uvnitř jsem doufala, že se nepotvrdí.

Vjel do mě vztek, takže jsem ho vzbudila a chtěla to řešit. Zkoušel to celé otočit proti mě a řešit spíše to, že mu lezu do telefonu. „Já ti sice lezu do telefonu, ale ty ho strkáš do jiné ženy," ujely mi nervy. „Nech si to vysvětlit," žadonil. „Poslouchám! Jsem zvědavá, jak to dokážeš obhájit," odfrkla jsem a čekala, s jakou báchorkou začne.

Potřeboval zjistit, jestli mě ještě miluje

„Poslední měsíce jsem měl pocit, že už tě nemiluji,“ začal. Chtěla jsem se nadechnout a reagovat, ale zarazil mě. „Nech mě domluvit," vzal si slovo. „Potřeboval jsem zkrátka nějak zjistit, jestli tě ještě miluju, nebo ne. Milenka byla skvělým nástrojem," pokračoval. „A na cos přišel?" reagovala jsem hbitě.

„Že jsi ta nejlepší ženská na světě. To já jsem vůl. Nechal jsem tě všechno dělat samotnou. Nebyl s tebou a Honzíkem. Ano, podvedl jsem tě, ale jenom díky tomu jsem si uvědomil, že tě miluji a nechci o tebe přijít," řekl na jeden nádech. A mě to normálně dojalo. Taková slova totiž nepoužívá často. Překvapuji sama sebe, ale nevěra mu prošla. Od té chvíle s námi tráví více času, opět je to ten Pavel, kterého jsem si brala. Asi se ne nadarmo říká, že všechno špatné je pro něco dobré.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články