Stanislava (37): Pod tíhou stresu, že nemohu otěhotnět, jsem podvedla manžela. Čekám dítě, ale bojím se, že není jeho

Stanislava (37): Pod tíhou stresu, že nemohu otěhotnět, jsem podvedla manžela. Čekám dítě, ale bojím se, že není jeho
Zdroj: Freepik

Stanislava před pěti lety potratila. Byla to pro ni velká rána. Dokonce tak velká, že měla problém znovu počít. Milování s manželem se stalo stresujícím. Tlak a nervozita z toho, že se stále nedaří, to všechno dovedlo Stanislavu k nevěře. Pomilovala se s cizím mužem a záhy zjistila, že je těhotná. Teď neví, kdo je ve skutečnosti otcem jejího vytouženého dítěte.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 12. 2022 10:00

Netušila jsem, jak obrovský stres budu zažívat během doby, kdy se budu s manželem Radkem (38) snažit o dítě. Pod palbou emocí a nervů jsem udělala chybu, která mě bude pronásledovat celý život. Podvedla jsem svého manžela. A teď čekám dítě. Nevím ale, kdo je jeho otcem...

Roky jsem nemohla otěhotnět

Před pěti lety jsem potratila na samém začátku těhotenství. Tehdy nás to s Radkem úplně semlelo. Já to kladla za vinu sobě. Připadala jsem si jako neschopná žena, která nedokáže dítě donosit. Po lékaři doporučené pauze jsme se s manželem začali znovu pokoušet. Pronásledoval nás ale strach a obavy z toho, že se situace bude opakovat.

Bylo to ale ještě horší. Roky, doopravdy dlouhé roky, se mi nedařilo otěhotnět. Nešlo o žádný zdravotní problém. Podle mé doktorky to bylo o hlavě. A v té jsem měla jen strach a stres. Během milování jsem se nedokázala pořádně uvolnit. Radek se zase pořád ptal, zda už se to podařilo. Čím déle to celé trvalo, tím hůř mi bylo.

Radek si přišel jako chlap zcela nemožně. Ale ani u něj nebyl žádný problém. Jemu jsem to říct nemohla, ale už jsem to začala vzdávat. Nebavilo mě jít do každého milování s tím, že to děláme jen pro početí dítěte. Milování už postrádalo lásku, vášeň a romantiku.

Ze stresu jsem podvedla manžela

Kamarádka Veronika mě z toho chtěla dostat a začala mě tahat mezi lidi. Ze začátku jsem pozvání do divadla či posezení na skleničku odmítala. Ona se ale nevzdávala. Nakonec jsem začala trochu žít. Jednoho dne jsem se ocitla na bujaré párty, kde alkohol tekl proudem.

Od začátku mě pozoroval mladší muž. Lichotilo mi, že by o mě ještě někdo stál. Dali jsme se do řeči a celý večer strávili spolu. Nebýt toho, že jsem byla opilá, zjevně bych šla pokorně domů. Ten mladší muž se jmenoval Janek a pozval mě k sobě. A já souhlasila. A co hůř, já se s ním i vyspala. Šlo o sex, který jsem s manželem už dlouho nezažila. Byl plný vášně, svobody a něhy.

Věděla jsem, že to byl omyl, který se nesmí k Radkovi donést. Slíbila jsem si, že mu to nikdy neřeknu. Ono se ale stalo něco, s čím jsem nepočítala. Za měsíc jsem zjistila, že jsem těhotná. V prvních minutách mě nenapadlo, že by dítě nemuselo být mého manžela.

Nevím, kdo je otcem mého dítěte

Rozhodla jsem se dál mlčet. Radka jsem viděla brečet jen dvakrát v životě. A jednou z toho, když jsem mu oznamovala, že bude táta. Představa, že bych mu současně s tím řekla, že dítě nemusí být jeho, mě ničila. Teď musím jen doufat. Modlit se, že je skutečně jeho. Že nikdy nedojde na testy otcovství nebo jinou situaci, která by odhalila pravdu.

Myslím si, že jsme si zažili už dost. Potrat i krize v manželství. To dítě si zasloužíme. Já i Radek. Mrzí mě, že jsem ho podvedla, ale možná se to mělo stát. Konečně budeme rodina. Jen se bojím, že ten strach z dopadení mě bude pronásledovat až do konce života. Uvidíme, jak dlouho s tím vydržím žít. Ale teď už se chci radovat z toho, že budu máma...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články