Adriana (32): Před osmi lety jsem podvedla svého přítele. Nejraději bych si za to nafackovala

Adriana (32): Před osmi lety jsem podvedla svého přítele. Nejraději bych si za to nafackovala
Zdroj: Freepik

Výčitky svědomí někdy dovedou komplikovat život. Adriana je zná velmi dobře. Když před osmi lety podvedla svého přítele Vojtu, doufala, že na to velmi rychle zapomene. Nestalo se tak. A je to o to horší, že ji Vojta požádal o ruku. Má mu říct pravdu?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 29. 11. 2022 07:00

Můj přítel Vojta (35) mě požádal o ruku. Místo toho, abych byla šťastná a skákala radostí do nebe, tak se cítím úplně opačně. Nejraději bych se neviděla. A kdyby to bylo možné, cestovala bych do minulosti a svému mladšímu já pěkně vynadala a nafackovala.

Měly jsme krušné začátky

Když jsem s Vojtou před osmi lety začala chodit, udělala jsem největší chybu v mém životě. Podvedla jsem ho. Naše začátky byly trochu krušnější. Abych řekla pravdu, Vojta nebyl úplně můj typ. Chvíli mi trvalo, než jsem zjistila, jak úžasný muž to je.

Když jsme byli spolu teprve pár týdnů, ozval se mi můj bývalý přítel Lukáš. Nerozešli jsme se úplně v nejlepším. Lukáš odjel do zahraničí kvůli práci a mě nechal doma. Řekl, že vztah na dálku nemá cenu. Když mi po dvou měsících volal, že se vrací zpátky, naivně jsem si myslela, že bychom to mohli dát znovu dohromady.

Ozval se mi můj ex

Lukáš byl můj první opravdový vztah a já jsem do něj byla po uši zamilovaná. Líbilo se mi na něm snad všechno a když jsme se rozešli, opravdu hodně jsem trpěla. A teď najednou to vypadalo, že bych u něj mohla mít ještě jednu šanci. „Když někoho milujete, nesmí vám stát nic v cestě,“ řekla jsem si tehdy před zrcadlem. Dodnes si pamatuju, jak tam stojím.

Navíc to s Vojtou nevypadalo na zvlášť dlouhý vztah. Byli jsme až moc odlišní. Když se mi tedy ozval můj ex, jestli bychom se nesešli, rozhodla jsem se všechnu energii vložit do toho, abychom se dali znovu dohromady. A právě tehdy se to stalo, s Lukášem jsem se párkrát vyspala.

Cítím vinu za dávnou nevěru

Doufala jsem, že by mi to pomohlo získat ho znovu. Nepovedlo se, Lukáš se pěkně vybarvil. Ještě teď si pamatuji tu větu, kterou mi řekl, když se se mnou znovu rozcházel. „Promiň, já si chtěl jen užít a s tebou mi bylo vždycky fajn,“ pověděl mi na rovinu. Dlouho jsem se nedokázala vyrovnat s jeho zradou. Ale od té chvíle mi byla jedna věc jasná. Vojta je úplně jiný, ten by mi tohle nikdy neudělal. A tak jsem se snažila, aby náš vztah vyšel.

Vojta je úžasný muž a těch osm let, co jsme spolu, bylo nejlepší období mého života. Ale když mě teď požádal o ruku, začala jsem mít výčitky kvůli velké chybě, kterou jsem udělala na začátku našeho vztahu. Nechci jít do manželství se lží. Ale bojím se, že když mu to teď řeknu, rozejde se se mnou. Co mám dělat?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články