Marika (24): Přítel podlézá mému otci, ten ho za to nesnáší. To nejhorší však přišlo až u žádosti o ruku

Marika (24): Přítel podlézá mému otci, ten ho za to nesnáší. To nejhorší však přišlo až u žádosti o ruku
Zdroj: Freepik

Marika konečně našla muže podle svého gusta. Když ho představila rodičům, bylo jasné, že je vztah vážný. Její otec Radima podrobil výslechu. A i když se chvíli zdálo, že si budou chlapi rozumět, ve skutečnosti to je jinak. Otec se Marice po čase přiznal, že nemá Radima rád.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 05. 2022 07:00

Konečně jsem si našla chlapa, který mi vyhovuje. To bych ale nebyla já, aby v tom zase nebyl nějaký problém. Přítel Radim (25) velmi okatě podlézá mému otci. Ten mi dlouho tajil, že jej nemá rád. Doufá, že se s ním rozjedu. Radim mě ale požádal o ruku...

Seznámení přítele s mými rodiči proběhlo hladce

Na muže jsem měla vesměs smůlu. Když už to vypadalo, že jsem ve stabilním vztahu, přišla nějaká událost, která celou moji idylu zničila. Měla jsem dva delší vztahy. Ten první skončil kvůli nevěře ze strany přítele. Ten druhý byl o něco pikantnější. Byla jsem v roli milenky, což jsem zjistila až po dvou letech.

Nějaký čas jsem si dala od vztahů pauzu a věnovala se jen krátkým románkům. Pak jsem ale narazila na Radima. Nebojím se ho nazvat tím pravým. Jsme sice jasnými protiklady, ale jak se říká, právě ty se přitahují. Náš vztah beru vážně a věřím v něj. A to tak moc, že jsem po půlroce Radima představila našim.

Zatímco mamka z něj byla celá paf, otec se na něj moc netvářil. Hned ho vyslýchal a testoval. Radim se docela slušně zapotil, ale já to brala tak, že u otce prošel. Pár dní na to jsme jeli s našima na výlet. Radim pořád tátu dobíhal a chtěl si s ním povídat. Líbilo se mi, že se snaží na tátu udělat dojem.

Táta se přiznal, že mého přítele nemá rád

U oběda jsem zaregistrovala, že mu Radim leze... víte kam. A to je to, co táta přímo nesnáší. S takovými lidmi je hned hotový. Dával Radimovi najevo, že už zachází příliš daleko. Ten to ale nepochopil a dál se soukal tátovi mezi půlky. Dny plynuly a já jsem začala s Radimem jezdit k našim pravidelně.

Mají veliký dům, kde je pořád hodně práce. Radim si vynutil, že musí tátovi pomoci. Jenže ten si rád dělá věci po svém. Radim mu pořád podsouval svůj názor - jak natřít plot, jak sestavit zahradní domek... Už i já jsem poznala, že táta začíná zuřit. Netrvalo to dlouho a vzal si mě stranou. „Nechci se tě dotknout, ale Radim není chlap pro tebe," začal opatrně.

„Jak to myslíš? Stalo se snad něco?" zajímala jsem se. „Je to chytrolínek, který mi pořád leze do zadku. Nemám ho rád," přiznal se táta. Docela mě to zasáhlo, protože jsem žila v domnění, že si rozumí. „Dej mu ještě šanci, chce se ti jen zalíbit,“ prosila jsem ho. Nakonec přislíbil, že se bude snažit, ale nadšený z toho nebyl.

Táta zamítnul přítelovou žádost o mou ruku

Během dalšího půlroku se zdálo, že si věci sedly. Když jsme s Radimem odletěli k moři, požádal mě tam o ruku. „Ještě se ale musím zeptat tvého táty," řekl důležitě. A já si vzpomněla na to, jak se táta přiznal, že ho nemá rád. Když jsme se vrátili, první kroky vedly k našim. Radim šel hned za tátou a požádal ho o mou ruku.

Táta využil příležitosti a řekl mu ne. Radim to nečekal a rozbrečel se. Hned běžel za mnou. „Ty jsi věděla, že mě tvůj táta nemá rád? Proč jsi něco neřekla?" pronesl zhrzeně a odjel. Táta se mi sice omluvil, ale usoudil, že on ví nejlíp, co je pro mě dobré. A já teď nevím, co s tím. Mám poslechnout otcovskou radu, nebo se řídit srdcem? Babo raď.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články