Sandra (28): Odletěli jsme s přítelem na Vánoce k moři. Kdybych jen věděla, koho tam potkám

Sandra (28): Odletěli jsme s přítelem na Vánoce k moři. Kdybych jen věděla, koho tam potkám
Zdroj: Pixabay

Sandra během roku podváděla přítele s milencem Martinem. Aby ulevila svému svědomí, zaplatila sobě a Adamovi dovolenou u moře, kam odletěli před Štědrým dnem. To však ještě netušila, s kým se v Egyptě potká a jak to dopadne.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 30. 12. 2021 13:00

Přiznám se, že jsem měla trochu černé svědomí, proto jsem nám tu dovolenou pořídila. Během roku nám to s Adamem moc neklapalo a já potkala na zábavě u našich Martina. Byl okouzlující, naslouchal mi... Velmi brzy jsme si spolu něco začali a já zase měla úsměv na tváři, energii vstávat každé ráno a těšit se na každý nový den. Nebyla jsem ale připravená od Adama odejít, vyhovovalo mi mít oba.

Tak jsem se lekla, když jsem ho tam uviděla

To se však Martinovi brzy přestalo líbit a naléhal, ať se s Adamem rozejdu. "Buď já, nebo on," dal mi ultimátum. V mých očích tenkrát prohrál. Nechtěla jsem ničit pětiletý vztah s Adamem, který už měl svá pravidla a mně svým způsobem vyhovoval. Jen to byla občas nuda a stereotyp.

To bylo na podzim. Moje výčitky svědomí způsobily, že jsem z plných sil šetřila na dovolenou v Egyptě a dala ji Adamovi jako předčasný vánoční dárek. Štědrým dnem u moře byl naprosto nadšený a já se těšila, jak spolu budeme popíjet drinky, válet se na sluníčku a přejídat se v místní restauraci.

Hned druhý den dovolené jsem však u večeře potkala Martina. Lekla jsem se tak, že jsem shodila půlku stolu s dezerty, potom se číšníkům dlouho omlouvala a dávala jim dolary za to, že to uklidí. "Co tu děláš?" procedila jsem mezi zuby. "Vidím, že máte perfektní romantickou dovolenou. Zřejmě nás napadlo to samé. Až na to, že já tak rychle nezapomínám a jsem tu s přáteli," řekl s výsměchem a ukázal ke stolu vzadu. A já věděla, že mám problém.

Ještě jsem neskončil, vyhrožoval mi

Martina nenapadlo nic lepšího než se druhý den s Adamem skamarádit. "Hele, on je ten Martin prý ze stejného města jako ty, neznáte se?" vyprávěl mi Adam nadšeně, když se vrátil od baru. "Možná, je mi povědomý," odsekla jsem. Adam nechápal, co mi vadí. Martin se k nám připojil, kdykoliv mohl, Adamovi to přišlo skvělé. Já celou dovolenou strávila se strachem, kdy Martin řekne Adamovi pravdu.

"Bojíš se, viď?" smál se mi Martin, když měl možnost se mnou mluvit o samotě. "Martine, proč tohle děláš, má to smysl? Rozešli jsme se," prosila jsem ho. "Ještě jsem neskončil," opáčil a mě chytla panika. Dárek Adamovi k Vánocům, který měl být mým vykoupením, se postupně měnil v katastrofu. A já jen odpočítávala dny, kdy se vrátíme domů.

Když jsme odlétali, Adam za mnou nadšeně přiběhl a říká: "Koukej, Martin mi dal svoje číslo, prý můžeme občas na pivo." Zatmělo se mi před očima. Takže to vypadá, že ta hrůza neskončí ani s příletem do Prahy. Nevím, co tím Martin sleduje.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články