Václav (40): Měla to být dokonalá rodinná dovolená. Pak se ale všechno pokazilo

Václav (40): Měla to být dokonalá rodinná dovolená. Pak se ale všechno pokazilo
Zdroj: Unsplash

S rodinou je někdy těžké vyjít, obzvlášť pak s tchýní a tchánem. Pan Václav ví, jaké to je. Ani na dovolené se mu ale nepovedlo užít asi aspoň trochu klidu.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 14. 08. 2021 12:00

S Lindou (42) jsme svoji skoro patnáct let. Během té doby se nám narodily dvě děti, Michalovi je teď třináct let a Veronika oslavila na začátku června osmé narozeniny.

Tchán s tchýní mě nenávidí

Mám svoji rodinu opravdu moc rád, rád s nimi trávím čas. Moje děti jsou neskutečné, nejsou to žádná rozmazlená děcka, ale parťáci do nepohody. Za nic bych je nevyměnil. Společnou řeč nemůžu najít jen s rodiči mojí manželky. Tchýně s tchánem mě prostě nemůžou vystát. Vím, že mě nemají rádi snad už od první minuty, co jsme se poznali.

Ale co. Ani to mi nezabránilo vzít si jejich dceru. Častokrát od nich slýchám, že jsem budižkničemu a vyžírka, který nic neumí. Ani jeden z nich není natolik slušný, aby si to říkal v duchu. Tohle mi řeknou klidně a bez okolků do očí. Nikdy jsem jim nic neudělal a o svoji rodinu se umím postarat. Tak co víc po mně ještě chtějí?

Na dovolené si vždy odpočinu

I kvůli těmto řečem jsem neustále ve stresu. Chodím do práce, starám se o rodinu, a jim je to neustále málo. Proto se každý rok těším na chvilky klidu, které zažívám na dovolené. Už nějakých pět let jezdíme s rodinou na deset dní do Itálie, zarezervujeme si tam hotel s polopenzí. Blízko se nachází moře, a pokud zrovna nechceme lelkovat u pláže, můžeme jít do nedalekého města nebo vyrazit někam na výlety.

Je to ideální místo na dovolenou. Stejně jako každý rok jsem se i toto léto těšil do Itálie. Máme tam jet ke konci srpna, už je všechno zařízené a já se dovolené prostě nemohl dočkat. Pak přišla velká rána.

Teď mám s relaxem konec

Tchýni s tchánem umřel nedávno pes. Byl to jejich miláček, měli ho jako svoje další dítě. Jeho ztrátu vzali opravdu těžko. Tak těžko, až jim moje manželka navrhla něco, s čím tak úplně nesouhlasím, ale nemůžu proti tomu říct ani slovo. „Mohli by moji rodiče jet s námi do Itálie? Určitě by jim to pomohlo odreagovat se trochu a zapomenout na smrt Berta. Co si o tom myslíš?“ přišla za mnou.

Já jako hodný manžel nemohl říct ani půl slova, a proto teď jedeme na dovolenou v šesti. Nevím, jak tchýni s tchánem přežiju, nikdy jsme spolu nebyli tak dlouho pohromadě. Jestli ale jen jednou proti mně něco řeknou, nevím, zda se udržím a neodkážu je do patřičných mezí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články