Helena (31): Manžel byl v daný moment tak hodný, až byl hloupý. Teď za to musím pykat i já

Helena (31): Manžel byl v daný moment tak hodný, až byl hloupý. Teď za to musím pykat i já
Zdroj: Freepik.com

Helena si našla muže, se kterým založila rodinu. Narodila se jim krásná dcera. Nebylo lehké uživit dítě a platit hypotéku z jednoho příjmu, ale zdálo se, že to zvládají. Přišly Vánoce a Helena se nestačila divit, jak bohaté Vánoce jim manžel nadělil. Pravda se ukázala za pár měsíců.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 12. 2020 06:30

S Marcelem jsem od začátku vztahu měla pocit, že si nemusím na nic hrát. Byla jsem zkrátka sama sebou. Z něj jsem měla stejný pocit.

Z kolegy manžel

Náš vztah začal zcela obyčejně. Pracovali jsme ve stejné firmě. Na jedné firemní akci jsme zůstali sami u stolu. Ukázalo se, že máme hodně společného. Byl to velice příjemně strávený večer po boku někoho, kdo vypadal, že mi velmi rozumí. Od toho večera jsem na Marcela nahlížela trochu jinak.

Netrvalo to příliš dlouho a přišlo pozvání na osobní schůzku. Ten večer jsem se dívala do očí někomu, kdo se mi velmi líbil. Nenapadlo mě, že si za dva roky řekneme ano a budeme manželé. Někdy je štěstí blíž, než si myslíme. Bylo nutné, aby jeden z nás z firmy odešel, protože bylo riziko, že by vztah mohl krachnout na tom, že se vidíme zbytečně moc.

Kdybych měla v kostce říct, jaký Marcel je, řekla bych, že je to hodný mladý muž, který má sny, za kterými si zkrátka jde. Je ochoten ubrat ze svých tužeb, aby naplnil ty moje. Co mě na celé věci bavilo nejvíce, byla skutečnost, že mě bere takovou, jaká jsem. Nikdy se mě nesnažil měnit. Dělal mě šťastnou, a o to ve vztahu, myslím, jde.

Přál si bohaté Vánoce

Máme spolu krásnou dceru Sofii. Stala se z nás typická rodinka, která sem tam řešila i strasti. Občas bylo těžké období, co se týkalo financí. Nebylo lehké uživit hypotéku a dítě jen z jednoho plnohodnotného přijmu. Marcel se ale tvářil, že to zvládá. Hlavně ať jsme šťastní, říkával často.

Já jsem vůbec netušila, že je někde nějaký problém. Marcel mi stále opakoval, ať nic neřeším. Nejvíce mu záleželo na tom, aby Sofie prospívala a abych já byla spokojená. Když malá měla tři roky, nemohli jsme se dočkat období Vánoc. Manžel si nepřál nic jiného než vidět u stromečku její rozzářené oči. Nakoupil tolik dárků, že jsem nechápala, kde na to vzal.

Ubezpečoval mě, že dostal v práci prémie, a tak je použil na vánoční dárky pro dceru. Vánoce se skutečně povedly. Sofie byla nadšená. Ještě aby ne, dostala tolik dárků, že je nemáme skoro kam dát. Mně manžel koupil poměrně drahé šperky. Já jsem z mateřské musela volit trochu skromnější dárky.

Vánoce na splátky

Myslím, že někdy na konci února přišel dopis, ve kterém stálo, že manžel dluží vyšší částku peněz. Nechápala jsem, která bije. Marcel a půjčka? Nezdálo se mi to. Zeptala jsem se, co je to za dopis. Neuměl moc zastírat, takže mi ho podal do ruky. Byla jsem v šoku. V listopadu si vzal vyšší půjčku, aby byly peníze na Vánoce.

Nejednalo se o žádné prémie, které nám udělaly hezké Vánoce. Marcel se zadlužil. Špatně si to celé spočítal a nemá na uhrazení splátek. Jediné štěstí, které v tuto chvílí máme, tkví v tom, že dcera může nastoupit do školky a já tím pádem do práce. Budu minimálně dva roky vydělávat na to, abych dluh splatila.

Marcel mi řekl, že se bál, že by jako muž pohořel. Co by to bylo za chlapa, kdyby nedokázal zajistit hezké Vánoce? Nechápe však, že jeden den v roce nás ovlivnil na další dva roky. Mám mu to mít za zlé?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články