Magda (29): Přítel se staral o všechny finance. Byla to velká chyba, skončila jsem na ulici

Magda (29): Přítel se staral o všechny finance. Byla to velká chyba, skončila jsem na ulici
Zdroj: Unsplash

Rozdělení financí je velmi často otázka, která budí u partnerů značné vášně. Magda dovolila, aby o jejích penězích rozhodoval přítel. Když ji pak vyhodil z bytu, zůstala bez koruny a na ulici.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 03. 05. 2022 10:00

Až zpětně vidím, jak slepě zamilovaná a blbá zároveň jsem byla, když jsem chodila s Davidem (33). Zneužil to ve svůj prospěch. Já jsem nic z jeho prospěchářského chování neviděla, myslela jsem si, že mě má taky rád. Teď už je ale pozdě to řešit.

Byla jsem zamilovaná až po uši

David se na první pohled zdál jako okouzlující muž. Byl milý, inteligentní a ke mně velmi pozorný. Po mém předešlém vztahu to byla velká změna. Neustále se mě ptal, jak se mám, co dělám a bylo na něm vidět, že ho doopravdy zajímám. Náš vztah nabral na obrátkách velmi rychle.

Když jsme po třech měsících začali bydlet spolu, kamarádka mě varovala, že to je na její vkus mezi námi až moc rychlé. „Mám ho ráda a on mě, není důvod na nic čekat," řekla jsem jí tehdy a myslela jsem to vážně. Byla jsem do Davida zamilovaná až po uši. Nedokázala jsem si představit, že bych byla bez něj. Připadalo mi, že to má David se mnou stejně.

Neměla jsem přístup k financím

Dva měsíce po stěhování jsem ale přišla o práci. Zasáhl covid a já se z čista jasna ocitla bez příjmu. Vyhazov jsem obrečela. Nechápala jsem, jak mi to mohli udělat, vždyť jsem tam pracovala přes rok. Ale nedalo se s tím nic dělat. Musela jsem rychle získat jinou práci. Problém byl, a je i teď, že nemůžu stále nic najít.

Jedinou možností, jak se neocitnout úplně bez peněz, bylo jít na pracák a zažádat o podporu. David mi tehdy řekl, ať nechám posílat peníze na jeho účet, že to tak bude jednodušší. „Budu ze svého účtu platit všechno, nájem, elektřinu, plyn i internet. Ty se o nic nebudeš muset starat," řekl mi tehdy. A já bláhová jsem to udělala.

Přítel mě podrazil

Nenapadlo mě, jaké to nakonec může mít důsledky. Dostávala jsem od něj každý týden peníze, za které jsem mohla nakupovat potraviny, ale přístup k účtu jsem neměla. Nepřipadalo mi to nijak divné, fungovalo nám to takhle skoro rok. Brzy se ale všechno mělo změnit.

Jednou jsem přišla domů a měla jsem sbalené kufry. „Našel jsem si někoho jiného," oznámil mi suše David a vyhodil mě z domu. Já jsem se najednou ocitla na ulici a bez peněz. Neměla jsem nic. David mě dokonale zneužil, a protože jsem mu důvěřovala i v otázce financí, pěkně jsem si zavařila. Teď nemám ani korunu.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články