Vilém (32): Snoubenka si mě asi chce vzít jen pro peníze. Mám jich hodně, ale myslel jsem, že se bereme z lásky

Vilém (32): Snoubenka si mě asi chce vzít jen pro peníze. Mám jich hodně, ale myslel jsem, že se bereme z lásky
Zdroj: Pexels

Když začnete pochybovat o úmyslech svého partnera, mělo by se vám v hlavě rozsvítit červené světélko. Možná je lepší se na chvíli zastavit a pouvažovat nad vztahem. Vilém se má ženit, ale bojí se, že jeho partnerka na něm vidí jen peníze.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 02. 11. 2022 07:00

Adélu (27) znám tři roky. Seznámili nás naši společní známí. Když mi ji kamarádka představovala, řekla, že si myslí, že budeme tvořit nádherný pár. Bylo mi nepříjemné, že o tom mluví tak brzy, vždyť se sotva známe. Ale potom jsem jí musel dát za pravdu.

Tvoříme šťastný pár

Nejenže byla Adéla byla charismatická, sebevědomá a neskutečně krásná, ale okamžitě jsme si sedli i v oblasti humoru. Mám ho velmi specifický a málokdo to chápe. Adéla se ale hned začala smát mým vtipům. Byl jsem z toho dost udivený, ženy většinou neholdují drastickému černému humoru. Když jsem se jí na to zeptal, odpověděla, že jí připomínám bráchu. „Bavily ho úplně stejné věci,” dodala.

Brzy jsme spolu začali chodit, poté bydlet a nejméně rok mi Adéla dává nepatrné náznaky, že by se ráda vdávala a založila se mnou rodinu. Nebyl jsem proti.

Zasnoubili jsme se

Proto jsem ji toto léto požádal o ruku. Byli jsme zrovna na dovolené ve Španělsku a při procházce během západu slunce jsem se vyjádřil. Byla nadšená, snad milionkrát mi zopakovala ano. V tu chvíli jsem si svým rozhodnutím byl naprosto jistý. Adélu miluju a ona miluje mě. Proč se tedy nevzít?

Teď, když jsme začali s přípravami na svatbu, jsem si svým rozhodnutím přestal být jistý. Adéla se jako mávnutím proutku úplně změnila. Vždy jsem si myslel, že budeme mít jen malou svatbu s rodinou a za přítomnosti několika přátel. Adéla ale najednou moje návrhy přestala brát v potaz.

Začínám pochybovat o svatbě

„Chci, aby všichni věděli, že se vdávám a že si beru toho nejlepšího muže na světě,” řekla mi, když jsem se jí to snažil rozmluvit. „Navíc si to tvoje rodina může dovolit. Máte tolik peněz, že byste se v nich mohli koupat,” dodala. Ta její poslední věta mě zaskočila. Je pravda, že má moje rodina hodně peněz. Otec vlastní velkou firmu, kde také pracuji. A jednou ji po něm převezmu.

Že by mě Adéla chtěla jenom pro peníze? Do té doby jsem nad tím neuvažoval, ale možná na tom něco je. Je pravda, že po roce společného soužití skončila v práci a s hledáním další moc nepospíchá. Že by mě doopravdy jen využívala?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články