Marcela (44): Celý život jsem měla smůlu na chlapy. Změnil to až spásný nápad jedné kamarádky

Marcela (44): Celý život jsem měla smůlu na chlapy. Změnil to až spásný nápad jedné kamarádky
Zdroj: Freepik

Jestli je někdo smolař na lásku, tak je to Marcela. Prožila si nespočet nepovedených vztahů a pomalu ztrácela naději, že by si ještě někoho našla. Až díky nápadu jedné kamarádky potkala toho pravého.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 10. 2021 16:00

Na muže jsem vždycky měla smůlu. Nebo jak se to vezme. Ono se říká, že to, čeho se nejvíce bojíme, to zákonitě přitahujeme. Já vždy lákala grázlíky, kteří mě chtěli buď finančně vysát, nebo si zkrátka jen užít. Po tolika nepovedených vztazích jsem pomalu přestávala věřit ve skutečnou lásku.

Jeden mě podváděl, druhý chtěl peníze

Poprvé jsem se doopravdy zamilovala, když mi bylo sedmnáct. Miloš byl místní fešák, po kterém prahla snad každá holka. On si ale vybral mě. MĚ! Obyčejnou sběratelku známek, která byla naivní víc než malé dítě. Věřila jsem, že spolu zůstaneme navždy. Strávili jsme spolu tři roky, než jsem zjistila, že jsem jen další položkou na jeho dlouhém seznamu žen.

O dva roky později jsem se seznámila s Dalimilem. To byl pro změnu nenápadný společník. Jeho introvertní povaha se mi líbila. V té době jsem zdědila nějaké peníze po babičce a právě ty staly příčinou našeho rozchodu. Dalimil si myslel, že nemusí pracovat a může žít z dědictví. Trvalo mi rok, než jsem se té přísavky, co mě jen využívala, zbavila.

Pak jsem byla nějaký rok a půl sama. Nejsem ale ten typ, co se rád vrací domů, kde na něj nikdo nečeká. Jsem poměrně pohledná, takže o pozornost mužů jsem nouzi neměla. Šlo jen o to najít toho pravého. Myslela jsem si, že to bude Jirka. Tvářil se jako rodinný typ, choval se ke mně hezky a já uvěřila, že to je konečně ON.

Ze třetího se vyklubal násilník a alkoholik

Založili jsme spolu rodinu. Narodil se nám syn Josef. Jirka ale časem propadl alkoholu. To by mi možná ani tak nevadilo jako to, že pak býval agresivní. Nejprve jen slovně, později bohužel fyzicky. Tři další dlouhé roky mě mlátil a já si myslela, že je to normální. S pomocí rodiny jsem od něj nakonec odešla.

,,Kdy už si najdeš nějakého normálního chlapa?“ lamentovala matka nad mým životem. ,,Já nevím, proč přitahuji samé grázlíky,“ zoufala jsem si. Po rozvodu s Jirkou jsem zažila ještě řadu nepovedených vztahů. Možná to bylo i tím, že jsem dost slevila ze svých nároků na muže.

Bylo mi třicet tři let, žila jsem sama se synem a vyhlídka, že bych ještě našla toho pravého, se ztrácela v nedohlednu. ,,Já snad zůstanu sama,“ stěžovala jsem si často kamarádkám. Žádná z nich neměla takovou smůlu jako já. Čas běžel, Josef rostl a otec mu velmi chyběl. Jirka na něj platil alimenty, ale o kontakt nestál.

Konečně jsem poznala toho pravého

Když jsem s kamarádkami slavila svoje čtyřicátiny, jedna pronesla něco velmi zajímavého. ,,Marcelo, už jsi zkoušela speed dating? To by ti mohlo pomoci,“ pravila Irena a já se začala zajímat o to, co to vlastně je. ,,Vyplníš o sobě informace, aby se pro tebe našel vhodný muž. Zaplatíš jistý poplatek, domluvíš si termín a jde se na věc,“ vysvětlila mi. Mně se ten nápad velmi zalíbil.

Vydala jsem se proto do Andělské cukrárny a doufala, že tam někoho poznám. Bylo to něco nového, ale bavilo mě to. Do oka mi padl postarší Milan. Do druhého dne mi od agentury přišly profily těch, se kterými jsem měla největší shodu. Milan figuroval na první místě. Netrvalo to dlouho a šli jsme na rande. Od toho dne uběhly čtyři roky a já jsem neskutečně šťastná. V životě by mě nenapadlo, že tak prostá věc může fungovat!

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články