Katka (34): Jsem ta největší smolařka na světě. Posledním vztahem jsem tomu nasadila korunu

Katka (34): Jsem ta největší smolařka na světě. Posledním vztahem jsem tomu nasadila korunu
Zdroj: Freepik

Katce táhne na pětatřicet a je stále sama. Když už měla nějaký vztah, vždycky ztroskotal. Nakonec sáhla po poslední naději v podobě seznamky. S Milošem byla rok a hodně se na něj upnula. Dočkala se však jen dalšího zklamání.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 05. 2021 13:00

Nikdy by mě nenapadlo, že je v dnešní době tak těžké se s někým seznámit. Před lety to takový problém nebyl. Dnes, když se na mě usměje nějaký muž, je pro mě spíše podezřelý než zajímavý.

Nemohla jsem najít žádný kloudný vztah

Na střední škole člověk přišel denně do kontaktu s někým novým. Mohla jsem si vybírat z nepřeberného množství kluků. Ať už z vyšších ročníků nebo různých exkurzí. Do jednoho jsem se zamilovala. Náš vztah trval bezmála tři roky. Pak jsem Matěje přestala bavit. Zůstala jsem tedy v jednadvaceti letech sama.

Hlavu jsem nevěšela, protože jsem si říkala, že mám pořád dost času na to si někoho najít. Jenže roky plynuly příliš rychle a mně každý muž nakonec utekl. Někdy s milenkou, jindy nás rozdělily odlišné povahy. Moje kamarádky se začaly postupně usazovat, vdávat a plodit děti. Na srazy nejezdily, protože měly jiné priority. O mně se šuškalo, že budu asi divná, když nikoho nemám.

Vzhledem k tomu, že jsem si našla práci v malém kolektivu, neměla jsem moc možností k seznámení. Firmu tvořilo čtyřicet lidí. Sotva polovina z nich byla v mém věku. Muži v ní byli zadaní, takže tam jsem svoje hledání pana dokonalého vzdala. Zbyla mi jedna kamarádka. Klára si na mě občas našla čas. Já si alespoň nepřipadala tak sama.

Štěstí se na mě usmálo až na seznamce

Narozeniny a Vánoce jsem trávila doma. Občas přijela rodina, ale tam také nebylo o co stát. Věčně jsem poslouchala, jak je možné, že nejsem vdaná. Matka to nedokázala pochopit. Pořád mě tlačila do nějakého vztahu jen proto, abych měla děti. Kontakty s ní jsem tedy značně omezila.

V 28 letech jsem se sama zalekla, jak to se mnou bude dál. Nemám žádné koníčky. Do baru nebo na diskotéky nechodím. Kavárenský povaleč také nejsem, takže moje šance na seznámení jsou takřka nulové. Začala jsem se tedy postupně smiřovat s faktem, že zůstanu sama.

Mojí poslední nadějí byla seznamka. Po založení profilu jsem netrpělivě čekala, zda se někdo ozve. Po pár dnech mi přistála zpráva od Miloše (35). Vyměnili jsme si pár zdvořilostí, než mě požádal o osobní schůzku. Přišlo mi to rychlé, ale na druhé straně ani já neměla čas ztrácet čas. Dorazil skutečně ten, za koho se vydával. Krásný urostlý chlap, ze kterého sršela energie.

Skoro rok mě tahal za nos

Po tolika letech, co jsem byla sama, jsem se zamilovala na první dobrou. Byl sice trochu hrrr, ale myslela jsem si, že se to tak dnes dělá. Už na třetím rande mě nalákal na sex. Skoro jsem zapomněla, že něco takového existuje. Naše schůzky se smrskly jen na to jedno. Dlouho mi nedocházelo, že hledal jen někoho do postele. Málokdy jsme spolu někam jeli, nechodil se mnou téměř vůbec na veřejnost.

Po devíti měsících se ukázalo, že je ženatý a má roční dítě. Propadla jsem zoufalství. Nevěřila jsem tomu, že mi tak dlouho lhal. Vlastně mě jen zneužíval. Profil jsem okamžitě smazala a slíbila si, že na seznamku už nikdy nepůjdu. Uběhlo pět let a já jsem pořád sama. Jsem na dně, protože se nemám kdy a jak seznámit. Možná je na čase, abych si pořídila alespoň kočku…

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články