Film Dědictví aneb Kurvahošigutntag: Gotta kvůli němu okradli a Irenku si pletli s lehkou děvou

Dědictví aneb kurvahošigutntag
Zdroj: Nova
Film naštval Václava Klause. Když jej uviděl, vynadal režisérce Chytilové, že stvořila společensky nebezpečný film.Věra Chytilová zase v počátcích natáčení vynadala Polívkovi. Vždy totiž za ním musela do hospody. Jak vznikl scénář? Bolek diktoval a Věra zapisovala.Film se dostal i do Argentiny, ale jen pod názvem "Dědictví".+ 6 fotek+ 7 fotek

Filmy Věry Chytilové jsou bezesporu kontroverzní. A nejinak tomu bylo i u komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntag. Kontroverze však neprovázela jen děj filmu, ale i jeho natáčení. Karel Gott a představitelka Irenky by mohli vyprávět!

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 06. 2020 16:00

Co se stane, když vesnický budižkničemu zdědí velké dědictví? Začne si hrát na velkého pána! Za asistence právníka všechny pozuráží, zavede v Praze nové manýry, kdy host vyhazuje číšníka, a zamiluje se do slečny poskytující pánům uvolnění. Když už, tak už.

Na film Dědictví aneb Kurvahošigutntag se můžete podívat dnes ve 20:20 na Nově

Sprostá krádež

Kdyby to Karel Gott věděl, jistě by si raději naplánoval na ten den jiný program. Když se natáčela na ulici Česká v Brně scéna, kdy Bolek Polívka přemlouvá Karla, aby s ním šel oslavit jeho nabyté dědictví, stala se velmi nepříjemná věc. Když bylo vše hotovo, svezl se Miroslav Donutil s Gottem do Prahy.

Mistr zaparkoval u Kavčích hor, protože si oba potřebovali něco v blízkém okolí zařídit. Když se ale vrátili, bylo auto fuč. “Vzhledem k tomu, že se jeho honorář pohyboval okolo třinácti korun,” zavzpomínal Donutil, “bylo mi jasné, že nebude na Dědictví vzpomínat v tom nejlepším. Naštvalo by to každého.” 

Irenku objevil fotograf

Kdyby nebylo fotografa Jeffa Kratochvíla, postavu společnice Irenky by si asi zahrál úplně někdo jiný. Právě on objevil Šárku Vojtkovou. Ač byl průkopníkem fotografií v lechtivých pánských časopisech, Šárka s ním fotila jen reklamy na pivo, minerálky a automaty Stardust, a to už od patnácti let. Role v Dědictví byla ale její jedinou filmovou zkušeností.

Ta ji ovšem poznamenala na hodně dlouho. Spousta lidí ji poznala a nedokázala pochopit, že se ve skutečnosti nevěnuje nejstaršímu řemeslu na světě. Oplzlé poznámky a nechutné návrhy se tak staly, bohužel, každodenní součástí jejího života. “Naštěstí se to už přehnalo,” prozradila v rozhovoru pro Blesk.

Úspěšná podnikatelka

Jak sama řekla, podařilo se jí splnit si sen, a to v podobě salonu krásy v moravské metropoli. Později své služby rozšířila o plastickou chirurgii a stomatologii. “Myslím, že se mi podařilo najmout opravdu zkušené odborníky,” prozradila. Vše se ale změnilo v roce 2013, kdy se jí narodila dcerka a ona se se svým partnerem odstěhovala na okraj města.

Účast v pokračování Dědictví odmítla. Přiznala, že se raději věnuje cestování, které se stalo její velkou vášní. Druhý domov má totiž v italské Modeně. Před třemi roky se stala opět terčem médií, kdy se probíraly její plastické operace.

Další zajímavosti z filmu a natáčení si přečtěte zde:

Zdroj textu: Blesk, wikipedia, čsfd

Zdroj fotek: Nova

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články