Helča (27): Pomohla jsem mámě založit profil na seznamce. Dopadlo to úplně neuvěřitelně

Helča (27): Pomohla jsem mámě založit profil na seznamce. Dopadlo to úplně neuvěřitelně
Zdroj: Pixabay.com

Paní Helena chtěla pomoci své matce, která si po rozvodu nedokázala nikoho najít. Zvolily tedy seznamku. Helena jí založila profil a nakonec i domluvila schůzku. Na rande naslepo šla raději s ní. A nestačila se divit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 02. 2021 08:30

Naši se rozvedli před pěti lety. Zatímco táta má skoro před svatbou, máma Gábina (49) zůstávala sama. Dokud mohla chodit do práce, občas se s někým seznámila. Jako pokladní v obchodě s oblečením s tím neměla problém. Jenže z toho nikdy nebyla láska na celý život. Teď sedí kvůli nouzovému stavu doma a její šance na seznámení klesly na nulu.

Zakázala mi dát na profil fotku

Já jsem přítele měla a nebylo zkrátka možné, abych pořád vysedávala u matky nebo ona u nás. Dlouho jsem ji nabádala k tomu, aby si založila profil na seznamce. Sice se s nápadníkem nemůže sejít v kavárně, ale procházky trestné nejsou. „Tak jo, nemám co ztratit,“ kývla jednoho dne. S počítačem moc kamarádka není, takže jsem jí pomohla.

Jediné, co mi výslovně zakázala, bylo dát na profil její fotku. Po pár dnech jí přišlo několik zpráv. Jedna ji zaujala na tolik, že kývla i na rande naslepo. Dotyčný totiž také neměl fotografii. Rýpala jsem do ní, aby po něm chtěla fotku aspoň do e-mailu, aby to nebyl nějaký Shrek. Odmítla to, že má ráda překvapení.

Na rande jsem šla jako špión

Když se domluvili na dni, hodině a místě schůzky, byla jsem nervózní. Rovnou jsem matce řekla, že budu někde za rohem, kdyby to byl nějaký úchyl nebo podivín. Kdyby bylo zle, měla mi poslat zprávu. Venku zrovna panovala krutá zima, takže se matka pořádně oblékla, ale dala si záležet alespoň na make-upu.

Měli sraz v centru Prahy. Máma dorazila na minutu přesně. Já jsem číhala za rohem. Neznámý muž přišel za pět minut. Nebylo mu skoro vidět do tváře, protože měl naraženou čepici a roušku. Pořád jsem kontrolovala telefon, zda mi matka nepíše. Chvíli stáli jen tak na místě a povídali si.

Mě nejvíc zajímalo, jak ten muž vypadá. Podle postavy mi přišlo, že je mladší než matka. Umírala jsem zvědavostí. Vtom mi přišla zpráva od mámy. Vyšla jsem ze svého úkrytu a namířila jsem si to rovnou k nim. Říkala jsem si, že prostě vezmu mámu za ruku a odejdeme.

Toho muže jsem bohužel znala

Jenže tak jednoduché to nebylo. Už jsem stála skoro u nich, když jsem si všimla, že je mi mužovo oblečení povědomé. I v té šílené zimě jsem se začala potit. Když ke mně muž zvedl hlavu, málem jsem dostala infarkt. Stál tam můj přítel.

Co ty tady děláš?“ zeptala jsem se šokovaně. Vzal mě stranou a spustil: „Nejsem s tebou prostě šťastný. Během toho, co jsme spolu pořád doma, ses mi zprotivila. Tak jsem si založil profil na seznamce.“ Neudržela jsem se a dala jsem mu takovou facku, že mě z toho štípala ruka. Vzala jsem matku za ruku a nasupeně jsem odkráčela.

Nakonec jsme ze schůzky odcházely zklamané obě. Matka, protože nepřišel pořádný chlap, a já, protože můj přítel si za mě shání náhradu na seznamce. Jsem vzteky bez sebe.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články