Míša (27): Bývalý přítel, se kterým pracuji, se zamiloval do nové kolegyně. Každý den trpím

Míša (27): Bývalý přítel, se kterým pracuji, se zamiloval do nové kolegyně. Každý den trpím

Míša se rozešla se svým přítelem Filipem, se kterým i pracuje. Vidět ho každý den v práci bylo po rozchodu těžké. Nyní se Filip zamiloval do nové kolegyně a na Míšu je to už moc.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 15. 12. 2020 18:00

Rok a půl jsem chodila s Filipem, dokonce jsme spolu necelý rok bydleli. Jenže pak jsme si začali lézt na nervy, protože mimo domov jsme spolu i pracovali.

Zdálo se to být fajn

Ze začátku mi to přišlo jako výhoda. První týdny jsme to skrývali, což bylo vzrušující, pak jsme šli s pravdou ven a opravdu to bylo fajn. Jenomže zanedlouho se mu nelíbilo, když za mnou přišel jiný kolega, jestli si půjdu zakouřit. Já měla zrovna pauzu, Filip ještě neměl hotovo, tak jsem šla, a to byl problém.

Začal žárlit

Doma jsme se nebavili o ničem jiném než o lidech z práce. „Proč ses při obědě bavila víc s Martinem než se mnou?“ ptal se mě. Skoro každý den mi pokládal podobné otázky. Nemohla jsem za to, že se se mnou baví i ostatní, ale on by byl nejradši, kdybych mluvila jen s ním.

Když měl šéf narozeniny a já mu přála jako ostatní a dala mu pusu na tvář, Filip se nafoukl a po zbytek dne se mnou nemluvil. Po roce a půl jsem toho už měla plné zuby a rozešla jsem se s ním. Všechno ale proběhlo v klidu, nekřičeli jsme na sebe, dokonce jsem ho prosila, abychom se nadále v práci bavili normálně. Přestože jsem to byla já, kdo vztah ukončil, bylo mi to líto.

Nová kolegyně mě překvapila

Byly večery, kdy jsem si pobrečela a přemýšlela jsem, jestli jsem se neunáhlila. Vzala jsem si raději dovolenou a snažila jsem se s tím vyrovnat. Když jsem se vrátila do práce, pozdravila mě nová kolegyně Petra. Ten den mě Filip pozdravil s dobrou náladou a já viděla, jak šel hned za Petrou a cosi jí říkal.

Ti dva spolu teď tráví každou chvilku a mně to trhá srdce. Nemyslela jsem si, že se k sobě vrátíme, ale koukat na ně při obědě, jak sedí vedle sebe, on jí něco šeptá a ona se chichotá, je pro mě těžké. Je mi z toho smutno, takže raději jím u počítače, ale ani tak se jim nevyhnu.

Když jdu ven kouřit, najednou jdou oni taky. Stojí kousek vedle mě a něčemu se smějí. Šéf se ptal, jestli nechci přeřadit jinam. „Musí být těžký koukat se, jak je zamilovanej,“ řekl soucitně. Já jsem kroutila hlavou, že jsem v pohodě, doma jsem však brečela. Nechci měnit práci, baví mě to, co dělám, ale pohled na ty dva je pro mě utrpením.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články