Žofie (32): Nechci chodit do práce, chci být ženou v domácnosti. Manžel s tím má problém

Žofie (32): Nechci chodit do práce, chci být ženou v domácnosti. Manžel s tím má problém

Žofie se po skončení rodičovské dovolené vrátila do práce, ale vůbec ji to nenaplňuje. Nejraději by byla ženou v domácnosti, ale manžel o tom nechce ani slyšet.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 14. 12. 2020 10:00

Tři roky s Eliškou doma byly těmi nejkrásnějšími. Když jsem se pak měla vrátit do práce, moc jsem se netěšila. Nedokázala jsem přestat myslet na malou a na to, jak se jí daří ve školce.

Bylo to náročné

Ráno jsem vstávala v půl šesté, nachystala sebe, pak Elišku. Na půl sedmou jsem ji odvezla do školky a od sedmi už jsem byla v práci. Vycházelo to tak, abych si ji zase stihla v půl čtvrté vyzvednout. Paní učitelka mi ve školce vyšla vstříc. Většinou děti odcházely před třetí a Eliška tam zůstávala sama s paní učitelkou.

Doma mi to vyhovuje

Pak malá onemocněla a já s ní byla doma. Byla to neuvěřitelná pohoda. Vstávaly jsme normálně, já hned ráno začala vařit, před obědem jsme stihly procházku, a než přišel Karel z práce, měla jsem vyžehleno, navařeno a uklizeno. A to jsem se ještě stíhala věnovat malé.

Takový život mě naplňuje. U nás je pořád co dělat a mě to baví. Nehledě na to, že kdyby mi volali ze školky, že je něco s Eliškou, můžu se kdykoliv sebrat a odjet.

Manželovi se to nelíbí

Navrhla jsem proto Karlovi, že bych byla ráda doma. „Jako proč?!“ řekl, neměl vůbec náladu. Vyjmenovala jsem mu své důvody, ale on se o tom nechtěl vůbec bavit. Přitom vydělává dost, můj plat nás nevytrhne. I když je samozřejmě příjemné si vydělávat, mnohem radši bych se starala o náš domov. Takto to musím dělat také, ale jsem už odpoledne neskutečně vyčerpaná.

Když se ukázalo, že je Karel pozitivní na koronavirus, a museli jsme být doma, byla jsem nejšťastnější na světě. Samozřejmě také proto, že neměl žádné příznaky, ale nejvíc proto, že jsem byla doma. Vařila jsem, třídila věci, byl to úžasný relax. I Karlovi se zamlouvalo, že mu podstrojuji, tak jsem se ho znovu zeptala, jestli se můžeme domluvit, abych byla doma. Ale opět to smetl ze stolu. Nebaví mě se ho doprošovat, nejsem prostě v práci šťastná a nevím, jak ho přimět, aby změnil názor.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články