Dalibor (42): Manželka se zbláznila, vzala si půjčky na dárky a myslela, že to nezjistím

Dalibor (42): Manželka se zbláznila, vzala si půjčky na dárky a myslela, že to nezjistím

Dalibor objevil místo, kde jeho manželka Lucie ukrývala vánoční dárky. Nestačil se divit, kolik toho nakoupila, a hlavně kde na to vzala peníze. Lucie mu musela říct pravdu.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 14. 12. 2020 06:30

Každé Vánoce jsme s Luckou utráceli s rozumem. My dva jsme si moc věcí nekupovali, spíše jsme obdarovávali děti, Aničku (10), Lukáše (8) a Terezku (2), a zbytek rodiny.

Nechtěl jsem utrácet za zbytečnosti

Myslel jsem si, že letos to bude stejné, ba dokonce ve skromnějším duchu, protože kvůli nouzovému stavu, který je tento rok už podruhé, bych nerad utrácel víc, než je nutné. Práci sice mám, ale zakázek je podstatně méně.

Překvapení ve skříni

Lucie souhlasila, že se budeme držet při zemi. Rozhodli jsme se, co koupíme dětem a rodičům, čímž to pro mě bylo vyřešené. Proto mě nemile překvapilo, co jsem našel. Hledal jsem látkové kapesníky a ona zrovna nebyla doma. Proto jsem prohledal všechny šuplíky a pak otevřel i její skříň.

Ta byla napěchovaná dárky. Byly tam samé krabice a tašky s věcmi. Než jsem se stačil do všech podívat, přišla Lucka. „Proboha, kolik jsi toho koupila? Na tom jsme se nedohodli,“ řekl jsem. Ona se začala vztekat, proč jí lezu do skříně. Pak vysvětlovala, že něco je i od jejích rodičů pro děti a zbytek jsou jen maličkosti. Začal jsem tedy ty „maličkosti“ vytahovat ven, ale jí se to nelíbilo a strkala do mě, abych toho nechal.

Chovala se tak hystericky, že mi bylo jasné, že neříká pravdu. „Tak já se zeptám tvojí mámy, co je od nich,“ vyhrožoval jsem a konečně šla s pravdou ven.

Nedošlo jí, že na to přijdu

Všechno koupila sama. „Letos jsme nebyli u moře, děti to taky měly těžké s tou koronou, tak jsem jim chtěla dopřát. Nám všem,“ řekla. Viděl jsem nový playstation, hry, oblečení, hračky, dokonce brusle a nový tablet pro Aničku. To ale nebylo všechno, masážní přístroj na nohy, který stál několik tisíc, tam byl dvakrát, pro moje a její rodiče. Ona sama si koupila drahou kosmetiku a parfém. Protočily se mi panenky.

Bylo jasné, že se do našeho limitu nevešla a z mateřské by zbytek nepokryla. Musel jsem na ni hodně zakřičet, abych se dozvěděl, že si vzala tři menší půjčky. „Nejdřív jsem si myslela, že mi stačí jen jedna, pak jsem vzala další. Splácela bych to z mateřské,“ vysvětlovala. Strašně mě to rozčílilo, protože Lucce nedošlo, že zrovna tyto půjčky se nesplácí po menších částkách, ale musí se uhradit celé, nebo se platí odklad. Hrozně jsme se pohádali a já to druhý den raději všechno zaplatil. Z letošních Vánoc opravdu radost mít nebudu. Jak si mohla myslet, že na to nepřijdu?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články