Lucie (31): Přítel mě určitě požádá na Vánoce o ruku, já to s ním chci ale ukončit

Lucie (31): Přítel mě určitě požádá na Vánoce o ruku, já to s ním chci ale ukončit

Lucie už nějakou dobu přemýšlí o tom, jak ukončit vztah s Petrem. Není s ním šťastná, ale je zřejmě jediná, kdo se takto cítí, protože teď našla krabičku s prstýnkem a dostala strach.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 09. 12. 2020 06:30

Nedávno jsem se koukala v obýváku na romantický film, když přišel Petr, donesl popcorn, otevřel víno a začal se ke mně lísat, že se u toho budeme tulit.

Už ho beru jinak

Nebylo mi to moc příjemné, protože poslední měsíce přemýšlím o tom, že náš vztah nemá cenu. Beru ho jako kamaráda a nejsem schopna se naladit na to, že bych s ním něco měla. Prostě už mě asi přestal přitahovat.

Nechci se ho dotknout

V duchu jsem si skoro každý den připravovala řeč, jak mu to řeknu, abych mu neublížila, ale nenašla jsem odvahu se k tomu odhodlat. Nemáme mezi sebou žádný problém, ale z mé strany už ani žádné city. Jenže když jsem minule třídila bundy, které schovám do skříně, v jedné Petrově kapse jsem našla krabičku s prstýnkem.

Zvědavě jsem nakoukla a byl opravdu krásný. Tu bundu nosil ještě tak před měsícem, a když jsem si vybavila, jak u toho filmu říkal, že se letos moc těší na Vánoce, došlo mi, že mě bude chtít požádat o ruku.

Nevím, co mám dělat

Přestože vypadal prstýnek hezky, radost jsem necítila. Držela jsem ho v ruce a brečela jak malá holka. Neměla jsem přesný plán, ale myslela jsem si, že spolu budeme třeba do konce roku a po Novém roce se odstěhuji. Jenže takto jsem v pasti, a když se s ním rozejdu před Vánoci, bude zničený. Ale když mě požádá pod stromečkem a já ho odmítnu, tak to bude ještě horší.

Kamarádka se smála, že si ho prostě budu muset vzít, bohužel mně do smíchu není. „Co by za to některé ženské daly, kdyby si vzaly svého kamaráda,“ řekla, ale mně to nepřijde fér. Je to pro mě teď nelehké období. Vánoce se blíží a mě to tak vykolejilo, že nevím, co mám dělat. Už samotný rozchod by pro něj byl těžký a teď ještě víc, když si mě chce vzít.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články