Dana (35): Exekutor nám oblepil i stůl a židle. Manžel se pak přiznal, že naše úspory prohrál

Dana (35): Exekutor nám oblepil i stůl a židle. Manžel se pak přiznal, že naše úspory prohrál

Danu jedno ráno čekalo velice nepříjemné probuzení. U jejich dveří se totiž objevil exekutor a ona se mu snažila vysvětlit, že to je omyl. Když urychleně přijel manžel, musel s pravdou ven.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 05. 11. 2020 09:00

S manželem Karlem jsme spolu necelé čtyři roky, máme dvouletou dceru Evičku a celou dobu jsem si myslela, že jsme úplně v pohodě. Jak já byla naivní.

Věřila jsem mu

Karel poslední rok a půl hodně pracoval, z práce se vracel unavený a vystresovaný a většinou si zalezl do postele a pustil si film. Já jsem byla tím pádem na Evičku pořád sama. On říkal, že hodně pracuje kvůli nám, abychom si mohli postavit domeček.

Začaly problémy

Já měla našetřeno hodně peněz, plus jsme ještě prodali veterána po dědečkovi. Veškeré peníze, i ty, co Karel vydělal, jsme dávali stranou. Měla jsem svoje peníze z rodičovského příspěvku a na jídlo a věci do domácnosti to bohatě stačilo. O zbytek se vždy staral on. Jenže po nějaké době začaly problémy. Karel býval hodně nervózní kvůli koronaviru, protože mu ubyly zisky. „Pořád přece máme ty peníze na straně, tak můžeme brát z toho,“ uklidňovala jsem ho. Ale to nešlo. Řekl mi, že to dal do banky kvůli hypotéce, a když to vypovíme, pět let si na hypotéku nesáhneme. Pak to šlo z kopce.

Když mě prosil, abych mu půjčila kartu, bez váhání jsem mu ji dala. Karel si vybral peníze a během vteřiny se mi strhla z účtu ta samá částka ještě jednou. Volala jsem mu, co se stalo, a on řekl, že mu bankomat peníze nevydal, tak to zkusil ještě jednou a vyřídí si to s bankou.

Nejhorší den mého života

Po nějaké době se doma hroutil, že se zamotal do půjček, aby vykryl výdaje. Já si kvůli němu půjčila, aby poplatil ty nebankovní půjčky, ze kterých šly strašné úroky. Děkoval mi a druhý den mě ubezpečil, že je vše splaceno. Jaké bylo překvapení, když na nás jedno ráno zvonil exekutor. Bez pozdravu vešel do bytu a já mu vysvětlovala, že je to omyl. To jsem se ale spletla.

Karel přijel, a když nám exekutor polepil i jídelní stůl a židle, začala jsem brečet s dcerou v náruči. Poté, co exekutor odešel, se Karel rozklepal a sdělil mi, že všechny peníze prohrál. „Vždyť jsi teď vše poplatil z mojí půjčky,“ nechápala jsem. Jenže nepoplatil, všechny peníze vzal a šel do kasina, kde o ně přišel. „Máme ještě peníze stranou, je tam dost,“ snažila jsem se najít řešení. Jeho odpověď mě zdrtila. „Nemáme nic, ty jsem prohrál taky.“ To byl asi nejhorší moment mého života. Mohli jsme se mít krásně, místo toho vznikly obrovitánské dluhy a já se ještě pořád musím vzpamatovat z toho, že mi Karel lhal a je to gambler.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články