Lenka (29): Chtěla jsem si promluvit o platu se šéfem, ale vymklo se nám to z rukou

Lenka (29): Chtěla jsem si promluvit o platu se šéfem, ale vymklo se nám to z rukou

Lenka nikdy nebyla někdo, kdo by se v práci poflakoval. Naopak svou práci dělala ráda, ale tento rok patřil mezi ty těžší a ona si chtěla se šéfem promluvit o jejím platu. Jak to dopadlo?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 10. 12. 2020 18:00

Ve firmě pracuji už čtyři roky a svoji práci miluji od prvního dne. Vždycky jsem dělala vše na maximum a tento rok ještě víc.

Dřela jsem opravdu hodně

Plno kolegů bylo totiž doma na home officu, ale šéf do práce chodil a po mně a jednom kolegovi chtěl, abychom tam také docházeli. „Vy tu musíte být,“ řekl nám. Měli jsme roušky a dodržovali jsme rozestupy. Kromě svojí práce jsme ještě kontrolovali zakázky od kolegů. Bylo to opravdu náročné. V létě to sice polevilo, ale jak přišel druhý nouzový stav, zase jsme tam byli jen ve třech.

Šla jsem za šéfem

Nikdy jsem si nestěžovala, jen mě teď při konci roku napadlo, že bych si po tomto vyčerpávajícím roce zasloužila zvednout plat. Šla jsem proto za Patrikem, jestli by na mě neměl chvilku, že s ním chci něco probrat.

On se na mě podíval a řekl: „Asi vím, co chceš řešit, jen teď na to nemám prostor.“ Navrhl mi, že si zajdeme po práci vydechnout na jednu skleničku vína. Končili jsme v šest, přesunuli se do hospody a já do sebe to víno vyklopila jak nic. Byla jsem trochu nervózní a Patrik se usmíval. „Ty chceš víc peněz, viď?“ Upřímně jsem se zasmála a řekla, že si to zasloužím. On kýval hlavou, že si toho všiml už dávno, jen to tento rok bylo hektické.

Nakonec mi slíbil, že s tím samozřejmě něco udělá a budu spokojená. Hrozně se mi ulevilo, poručila jsem si ještě skleničku a bavili jsme se o normálních věcech. Pak jsem se omluvila, že si odskočím na toaletu.

Nečekala jsem to

Jak jsem vylezla z kabinky a šla si umýt ruce, najednou se ve dveřích objevil Patrik. Než jsem mu stačila říct, že si spletl záchody, přitiskl mě ke zdi a zuřivě mě začal líbat. Byla jsem tak v šoku, že jsem se nechala. Až po pár vteřinách jsem ho odstrčila, jestli se nezbláznil. On jen koukal, pak se naklonil a zašeptal: „Zbláznil. Můžu ještě, prosím?“

Nevím, jestli to bylo tím slovem prosím nebo jeho vůní a tím, jak se díval, ale v ten moment jako by mnou projel elektrický proud. Popadla jsem ho kolem krku a líbala ho jako nikdy nikoho. „Pojďme, nebo dostaneme pokutu, že nemáme roušku.“ Víno jsme nedopili, přesunuli jsme se k němu a za tu noc se dvakrát pomilovali. Druhý den mi řekl, že si mám vzít volno a večer přišel ke mně. Nemůžu se ho nabažit. Vůbec jsem to nečekala a doufám, že to nijak neovlivní naši práci.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články