Žofie (38): Manžel mi oznámil, že se chce rozvést. Útěchu jsem našla u jeho otce, naneštěstí jsme se spolu vyspali

Žofie (38): Manžel mi oznámil, že se chce rozvést. Útěchu jsem našla u jeho otce, naneštěstí jsme se spolu vyspali
Zdroj: Freepik

Když Žofii manžel oznámil, že se chce nechat rozvést, málem se zhroutila. Zkrátka nebyl spokojený s životem, který vedli. Ona našla útěchu v náručí jeho otce. A pod tlakem emocí se s ním vyspala. Když se manžel ozval, že chce druhou šanci, Žofii zatrnulo. Bojí se, že její aférka praskne.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 10. 2022 07:00

Když můj manžel Míra (40) přišel s tím, že se chce nechat rozvést, málem jsem se zhroutila. Nešlo o nevěru a jinou ženu, zkrátka to tak chtěl. O to horší bylo pochopit jeho odchod. Útěchu jsem našla v náručí jeho otce. Zcela neplánovaně a pod tlakem emocí jsem se s ním vyspala. A pár týdnů na to přišel manžel s tím, že chce zůstat.

Manžel trval na rozvodu

S Mírou jsme spolu třináct let a vychováváme desetiletého Vašíka. Vedeme vcelku obyčejný život. Nikdy mě nenapadlo, že se v manželství nudí. Nikdy nenamítal nic na to, jaký život vedeme. V létě pravidelně létáme k moři, v zimě jezdíme na hory. Přes rok je hodně práce, takže na výlety se dostáváme jen o víkendu.

Žila jsem v tom, že nám to takto vyhovuje. Míra ale nedávno přišel s tím, že se chce nechat rozvést. Příliš to nerozpitvával, jen zmínil, že mu tento styl života nevyhovuje. Postavil to přede mě jako hotovu věc, kterou jsem nemohla změnit.

Sesypala jsem se. Velikou oporou mi byla moje maminka a tchán Jaroslav (63). Právě ten za mnou pravidelně jezdil a snažil se celou situaci uklidnit. „On je Míra horká hlava. Určitě ho to přejde," konejšil mě. I když to byla milá útěcha, jen těžko jsem jí věřila. Byla jsem ale tchánovi vděčná, že se mě snažil podpořit.

Útěchu jsem našla v náručí svého tchána

A pak se stala ta osudová chyba. Syn odjel na víkend k babičce a já měla čas pro sebe. Už v sobotu večer mi ale bylo hrozně a nechtěla jsem být sama. Zavolala jsem tedy tchánovi a on do hodiny přijel. Nesl láhve vína a večeři. Popíjeli jsme a on mi vyprávěl o manželově dětství. Byla jsem o tři skleničky napřed a dala se do mě lítost.

Jarda mě objal a já ucítila potřebu být milována. Políbila jsem ho. Kupodivu se nebránil a polibek mi opětoval. Pár vteřin jsme se mlčky dívali jeden druhému do očí a pak jsme se začali vášnivě líbat. Celý akt proběhl beze slov. Šlo tam jen o spojení a útěchu, kterou jsem tak moc potřebovala. Jakmile jsme vedle sebe ulehli, okamžitě se dostavily výčitky.

„Měl bych jít," řekl tchán a byl najednou pryč. Ve stejné poloze jsem zůstala další dvě hodiny. V hlavě mi skákala jedna myšlenka přes druhou. Bylo mi hrozně. Nakonec jsem si ale řekla, že už je to jedno, vždyť se rozvádím. Pro daný moment mi to jako výmluva stačilo. Jenže pak se ozval manžel.

Manžel se chce vrátit

Chtěl se sejít a probrat naši situaci. Dlouze mi povyprávěl, co mu poslední dobou vadilo a co by rád změnil. Naše setkání skončilo tím, že si dáváme druhou šanci a pokusíme se o změny. Byla jsem šťastná jen do chvíle, než jsem si vzpomněla na večer s jeho otcem. Zmocnila se mě panika. Co když se to Míra někdy doví? Nebo mu to mám říct rovnou? Pochopí to?

S jeho otcem jsme se od té doby už viděli. Choval se tak, jako kdyby se nic nestalo. Několik měsíců jsem si myslela, že s tím dokážu žít a dělat, že nic nebylo. Jenže výčitky svědomí mi nedají spát. Musím se hlídat, abych to manželovi neřekla. A to i přes vědomí, co všechno tím pokazím. Nejde jen o manželství tchána s tchyní. Míra mě zavrhne. A co teprve náš syn? Jak by mohl pochopit, že jsem se vyspala s jeho dědou? Nechápu, kam jsem dala rozum...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články