Jiřina (30): Tchán si myslí, že si může koupit všechno. I jméno mého syna. Já ho ale chci vybrat sama

Jiřina (30): Tchán si myslí, že si může koupit všechno. I jméno mého syna. Já ho ale chci vybrat sama
Zdroj: Freepik

Jiřina se dostala do velmi nepříjemné situace. Tchán chce, aby její zatím nenarozené dítě pojmenoval on. Jiřina s tím nesouhlasí. Jenže tchán nabídl spoustu peněz, když se kluk bude jmenovat Pravoslav. Manžel je na straně svého otce. A Jiřina podle všeho nic nezmůže.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 04. 2022 07:00

Tchán Dušan (57) si myslí, že za peníze se dá koupit všechno. A díky mému manželovi, který mu jde na ruku, mu tato myšlenka i prochází. Čekáme s Liborem (32) dítě, pro které už mám vymyšlené jméno. Jenže Dušan do toho strká čumák. Chce, aby se syn jmenoval po jeho otci. Jméno Pravoslav se mi bytostně nelíbí a vyloženě si nepřeji, aby se tak syn jmenoval.

Manžel se nechá dotovat svým otcem

Mě se tchán od začátku nezdál. Nafoukanec, který si myslí, že peníze všechno vyřeší. Velmi rychle jsem pochopila, že Libor se od svého otce nechává často dotovat. Dokud jsme spolu jen chodili, nerýpala jsem do toho. Když ale náš vztah začal být vážný, chtěla jsem mít ve věcech jasno. Požádala jsem Libora, aby si přestal od svého otce brát peníze.

Ač nerad, slíbil, že pojedeme na vlastní triko. Nějaký čas jsem si myslela, že to tak je. V době, kdy jsme si pořídili menší domek, se ale ukázalo, že má manžel pořád svého tajného sponzora. „My jeho peníze nepotřebujeme! Zvládneme to sami," vyváděla jsem, když jsem zjistila, že si ho otec zase kupuje.

„On by se táta zlobil, kdybych si to nevzal," tvrdil mi Libor. Mě to ale hrozně štve. To, že mu Dušan dává peníze, není zadarmo. Libor musí být pořád připravený pro Dušana něco udělat. Když mu zavolal ve dvě ráno na mol opilý, aby pro něj přijel, Libor hned poslechl. Dušan si ho kupuje a Libor podle toho skáče.

Tchán vybral jméno pro naše dítě

Když nám Dušan něco koupí, musí se mu Libor klanět. Nejhorší na tom je, že i po mě se chce, abych dávala najevo vděk. Což mi samozřejmě nejde, protože mě jsou jeho peníze a dary protivné. Nikdy by mě ale nenapadlo, kam až to může zajít. Když jsem otěhotněla, Dušan se začal podezřele moc zajímat o to, jak se bude dítě jmenovat.

Dokud jsme nevěděli pohlaví, byl klid. Až když ultrazvuk ukázal, že čekáme kluka, začala doma mela. Já si vysnila jméno Karel. Důvodů je hned několik. Jmenuje se tak můj dědeček i otec. Je to krásné české jméno. Liborovi bylo do jisté chvíle celkem jedno, jak se syn bude jmenovat. Nepřál si jen žádná americká jména.

Jednou nad kávou přišel i Dušan se svým návrhem na jméno. „Co kdyby se tvůj syn jmenoval Pravoslav?" řekl a já se zakuckala. „To jedině přes moji mrtvolu," pronesla jsem bez okolků. „A to proč? Je to krásné jméno. Jmenuje se tak i můj otec, Liborův dědeček," začal citově vydírat. „To je sice hezký, ale jméno pro syna si s dovolením vybereme sami," odsekla jsem.

Tchán si chce koupit jméno svého vnuka

Považovala jsem celou věc za uzavřenou, ale byla jsem jediná. Tchán s Liborem dále tajně za mými zády spřádají plány. Snaží se mě přesvědčit, aby se syn jmenoval Pravoslav. Moje pozice není zrovna dobrá, protože jsem sama proti dvěma. Když do toho tchán zamotal nabídku peněz, bylo mi jasné, že to prohraji. Částka, kterou nám nabídl, je víc než velkorysá. Ale i tak jsem řekla ne. A to se nelíbí Liborovi.

Tlačí na mě, abychom syna pojmenovali tak, jak chce jeho otec. Už mi moc času nezbývá, protože se blíží návštěva matriky, kde už musí být jasno, jak se bude dítě jmenovat. Snažím se oběma vysvětlit, že jsou věci, které se za peníze koupit nedají. Pořád tajně doufám, že tento spor vyhraji a porodím malého Karla.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články