Iveta (33): Tchán projevil po letech zájem hlídat vnoučata. Netušila jsem, co se tím rozpoutá

Iveta (33): Tchán projevil po letech zájem hlídat vnoučata. Netušila jsem, co se tím rozpoutá
Zdroj: Freepik

Iveta se ocitla v situaci, která není zrovna lehká. Manželovi rodiče jsou rozvedení a každý má nového partnera. Tchyně byla vždycky výhradní babičkou jejich dětem. Nedávno o ně ale projevil zájem i tchán, což se ukázalo jako začátek obrovské rodinné polízanice.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 01. 2022 08:00

Když jsme s Jaromírem začínali chodit, jeho rodiče ještě tvořili pár. Tvářili se jako hrdličky, ale už roky měli krizi, kterou nakonec neustáli. Dva roky po našem seznámení se rozvedli. Každý měl možnost začít znovu. Zdálo se, že v rodině zase zavládne klid.

Manželovi rodiče se nerozešli zrovna v dobrém

Já vždy měla s tchyní dobrý vztah. Milada je přátelská a mírumilovná osoba. Tchán už je složitější povaha. Působil na mě tak, jako by mě do rodiny nepřijal. Sice mi to nikdy neřekl, ale choval se ke mně chladně.

Rozvod manželových rodičů neproběhl zrovna hladce. Oba na sebe neustále házeli špínu, takže se nám ulevilo, když se po roční tahanici konečně rozvedli. Milada byla ještě půl roku zapšklá a nenávistná vůči mužům. Díky bohu ji to přešlo. Dokonce si našla nového partnera. Vladimír je pro ni jako stvořený. Po jeho boku znovu rozkvetla a Jaromír byl rád, že je máma zase šťastná.

I jeho otec Richard si našel novou ženu. Sabina na mě sice působila jako zlatokopka, ale říká se, že nemáme dávat na první dojem. Nebyla k nám ze začátku moc vlídná. Když to šlo, setkáním s ní jsme se vyhýbali. Jaromír se dokonce na nějaký čas přestal s otcem vídat, protože ten byl do Sabiny tak zblázněný, že se s ním nedalo mluvit.

Tchán si po letech vzpomněl, že chce vnoučata

S manželem jsme si během pár let pořídili dvě děti, dnes už osmiletou Klárku a šestiletou Elišku. Milada byla od začátku skvělou babičkou. Pomáhala mi víc než vlastní máma. Díky ní jsem se mohla poměrně rychle vrátit do práce, protože byla s dětmi doma. Nebýt jí, byla by dneska spousta věcí jinak.

Co se týkalo tchána, ten dlouhé tři roky nejevil o děti zájem. Volal jim k narozeninám, kupoval dárky k Vánocům, ale že by si je vzal na víkend, to ho ani nenapadlo. Milada tak měla výhradní právo na naše dětičky. Jenže nedávno přišel zvrat, který nikdo nečekal. Tchán nám zavolal, že by si děti rád vzal.

S Jaromírem jsme tím byli zaskočení, nicméně jsme mu děti dali. Ty se z víkendu vrátily nadšené a veselé. ,,Vzal bych si je znovu za měsíc, šlo by to?“ zeptal se tchán ve dveřích. Souhlasili jsme, protože jak se zdálo, všechno dopadlo dobře. Podvědomě jsem tušila, že by to Miladě mohlo vadit, tak jsem jí neřekla, že si její bývalý děti bere.

Tchyně mi dala nůž na krk

Jenže děti to babičce vyžvanily hned při první příležitosti. Neuniklo mi, jak to Miladu naštvalo. ,,Proč jsi mi to neřekla?“ obořila se na mě. Neměla jsem pro ni uspokojivou odpověď. ,,To té čůze jako říkají babičko?“ rýpala. ,,Já nevím, na to jsem se jich neptala,“ odvětila jsem. Tak si to Milada zjistila sama a nebyla nadšená.

Skoro rok pak mlčela a dělala, že jí to nevadí. Před čtrnácti dny se děti zase vrátily od tchána. Milada se to dozvěděla od Jaromíra. Na to konto mi hned volala. ,,Pokud si bude Richard brát děti, my dvě jsme spolu skončily. Babička jsem já a tvoje mamka. Ne nějaká štětka. Teď je to na tobě,“ zpražila mě a zavěsila. Takže ona po mně chce, abych tchánovi, jakožto dědečkovi, zakázala styk s dětmi? Budu muset zariskovat a nechat věci tak, jak jsou.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články