Simona (30): Matka nesnáší tátovu novou lásku. Musela jsem se rozhodnout, kdo bude babičkou mému synovi

Simona (30): Matka nesnáší tátovu novou lásku. Musela jsem se rozhodnout, kdo bude babičkou mému synovi
Zdroj: Freepik

Simonina matka se po rozvodu změnila. V žaludku jí ležela otcova nová přítelkyně. Neřešila nic jiného. Nezměnilo se to ani v době, kdy Simona porodila syna.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 06. 2021 10:00

Naši se rozvedli před osmi lety. Zkrátka jim to neklapalo. My s bráchou Viktorem (25) jsme to uvítali. Ty neustálé hádky nás unavovaly. Táta si po roce našel novou přítelkyni. Musím říct, že mám Martu (55) moc ráda. Navíc se k tátovi hodí víc než matka.

Táta si našel po rozvodu novou přítelkyni

Rozvod neproběhl zrovna v přátelském duchu. Matka chtěla tátu oškubat do poslední koruny. Díky bohu se jí to nepodařilo. Táta se od mámy odstěhoval a šel naproti novému začátku. Dal se do kupy jak fyzicky, tak psychicky. Na stará kolena změnil práci. Právě díky tomu poznal Martu. Hned jsem na něm viděla, jak je zamilovaný.

Po půl roce, co spolu randili, se chtěl novou přítelkyní pochlubit. Představovala jsem si, že nám představí starší paní. Byla jsem ale mile překvapená. Marta je šmrncovní padesátnice. Její smysl pro humor je přesně to, proč se do ní táta zakoukal. Je to pohodářka, která nic neřeší. Jedná spontánně a užívá si život plnými doušky. Sedla mi hned od prvního setkání.

Když matka zjistila, že táta někoho má, začala na něj kydat špínu. Snažila jsem se to filtrovat. Neřešit matku a její zášť vůči štěstí, které táta prožívá. S Martou jsme zašly čas od času na kávu. Staly se z nás kamarádky. Matce se to vždy těžce poslouchalo. Věděla jsem, že jí to vadí. Neměla ale právo mi nic zakázat. Po roce a půl se k sobě táta s Martou nastěhovali. Já byla ráda, že je táta šťastný.

Matka se neradovala z vnuka

V té době už jsem žila s Lubošem. Když jsme zjistili, že jsem těhotná, hned jsem volala matce. Ta neprojevila žádnou extra radost, jak bych očekávala. Další, komu jsem volala, byla Marta. Jásala do telefonu, div se radostí nerozbrečela. Hned mě vytáhla na nákup oblečení pro miminko. Sdílela se mnou celé těhotenství. Každou radost i bolest.

Můj vztah s ní byl hlubší a hlubší. Matka se o moje těhotenství příliš nezajímala. Mnohem víc jí v žaludku ležela Marta. Pořád vyzvídala. Chtěla vědět, kolik bere peněz a jak vypadá. Tátovi začala psát nechutné zprávy. Nepoznávala jsem ji. Spoléhala jsem na to, že až porodím, matka pookřeje a bude skvělou babičkou.

Po porodu za mnou přijeli jako první táta s Martou. Když si Marta chovala malého Filípka, tekly jí slzy. Za dva dny přijela matka. Když měla svého vnuka v náručí, neprojevila jedinou emoci. Jen se zajímala, jestli ho už viděla tátova přítelkyně. Nedokázala se uvolnit a radovat se z toho, že je babičkou. To jsem netušila, že to bude ještě horší.

Musela jsem si vybrat, která z nich bude babičkou

Jak Filípek rostl, docházelo mi, že o něj matka nejeví zájem. Byla to Marta, která volala, zda něco nepotřebuji. Jako první projevila zájem Filipa hlídat. Nebránila jsem se tomu, protože jsem věděla, že ho má ráda. Poprvé si ho vzala na hlídání, když mu byly tři měsíce. Stalo se z toho nepsané pravidlo, že si ho s tátou brali jednou měsíčně na víkend. Matce jsem vyčetla, že se o vnuka nezajímá.

Její odpověď mě šokovala. ,,Dokud ho bude hlídat ta mrcha, co žije s tátou, na mě zapomeň. Musíš se rozhodnout, která z nás bude babičkou,“ pravila. Takovou reakci jsem nečekala. Nicméně mi to vlastně ulehčila. To, že se nepřenesla přes rozvod, není můj problém. Filip má tedy jen jednu babičku. A to Martu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články