Michaela (30): Mám novou macechu, musím ji respektovat kvůli otci. Je to ale zničující

žena
Zdroj: Freepik.com

Michaela přála svému otci, aby po tom, co se s matkou rozvedli, našel ještě lásku, aby nebyl na stáří sám. Její přání se jí vyplnilo a táta se skutečně zamiloval. Bohužel do ženy, která se od začátku k Michaele a jejímu bratrovi chovala značně přezíravě. Vztahy v rodině se tak dost vyhrotily. Svěří se Michaela svému otci s tímto nepříjemným zjištěním?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 08. 2020 07:30

Naše matka nebyla zrovna vzorná manželka, táta si s ní dost užil. Když jsme s bráchou vyletěli z hnízda, rodiče se do roka rozvedli. Byla jsem za to ráda, protože si prostě nerozuměli.

Táta se znovu zamiloval

Otec se odstěhoval, koupil si byt a my mu s bratrem přáli, aby našel novou lásku, i když jsme měli trochu obavy, protože mu už táhlo na šedesát. Trvalo rok, než se na něj usmálo štěstí a on se vážně zamiloval. Tereza byla sice ještě o pět let starší než táta, ale to ničemu nevadilo. Začali se scházet, chodili hlavně do divadla a na všelijaké další kulturní akce. Bylo až neuvěřitelné, jak shoda mezi nimi panovala. I Tereza byla rozvedená, měla dvě děti a už byla i babičkou. Až když měl sám táta pocit, že mu to s ní vydrží, rozhodl se nás představit. Zašli jsme prostě jen všichni na pivo.

Snažila se nás neustále znemožňovat

Tátova přítelkyně vypadala od pohledu docela sympaticky, ale bylo vidět, že si nás s bráchou dost měří. Nejdřív se velmi opatrně vyptávala, čím se živíme, kde bydlíme. Já toho času byla ve výpovědní lhůtě a práci jsem si hledala. To zhodnotila velmi kriticky, jak můžu dát výpověď a nemít novou práci, řekla něco o nezodpovědnosti. Vlastně celý večer nás jen hodnotila, řešila, proč nejezdíme po hradech, jak to že nevíme nic o historii, že neznáme dějepisná data. Něco mi říkalo, že my dvě si rozumět nebudeme. Táta na ni koukal jak na svatý obrázek, bylo vidět, že ji má rád a velmi k ní vzhlíží.

Bratr, ten to vůbec neřešil, její řeči mu šly jedním uchem tam, druhým ven. Vůbec mi neseděla, chovala se z pozice starší, která ví všechno nejlíp, všude byla, všechno zná. Neustále poukazovala na to, že my mladí nic nevíme.  Zcela jednoduše, lezla mi na nervy. Posezení skončilo s tím, abychom za nimi přijeli další víkend grilovat na chatu. No, to se mi teda nechtělo, ale táta zářil jak sluníčko.

Brácha nemohl, ale já s manželem jsme měli volno. Doma jsem mu vše vylíčila a on mi poradil, ať jí dám šanci, že z ní třeba mluvila nervozita.

Grilování bylo hrozné, poučovala mě, jak se nakládá maso, jak se správně myje zelenina, od grilu mě odstrčila, že to dělám blbě. Měla i nejapné poznámky, co mě doma máma učila. Bylo jasno, nesnáším ji. Stačilo ji dvakrát vidět, abych pochopila, že z nás kámošky nebudou. Ona byla hodná jen tátu. Starala se o něj, vařila mu, po jejím boku se dost srovnal a dokonce zhubnul.

Teď spolu začali bydlet a jediná šance, kdy se mohu s tátou potkat, je jenom ve společnosti Terezy. Protože když se chci s tátou sejít sama, vždy se zcela náhodou stane, že Tereza koupila někam lístky nebo potřebuje s něčím pomoci. Zkrátka nechce, abychom se scházeli o samotě.

Každé naše setkání je tom, že my s bráchou jsme zcela neschopní a máme se co učit. Nechci tátovi kazit štěstí, ale asi se mu se svými pocity svěřím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články