Anežka (33): Chtěla jsem se rozvést kvůli milenci. On mě přitom celou dobu tahal za nos

Anežka (33): Chtěla jsem se rozvést kvůli milenci. On mě přitom celou dobu tahal za nos
Zdroj: Pixabay

Anežka si našla milence. Vztahu propadla natolik, že chtěla opustit manžela i dceru. Když už se jim to chystala oznámit, ukázalo se, jaký je milenec Jirka prachsprostý padouch.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 01. 2022 08:00

I přes vcelku spokojené manželství jsem se zakoukala do jiného muže. Kvůli Jirkovi (37) jsem dokonce chtěla opustit rodinu. Za pět minut dvanáct jsem ale zjistila, že naše vzájemné city jsou rozdílné. Ublížil mi a je mu to jedno.

Do mého života vstoupil jiný muž

Mám vše, co by mi mělo stačit ke štěstí. Hodného a schopného manžela Matěje (35) a dceru Veroniku (8), která je středobodem mého vesmíru. Pracuji na administrativním oddělení jedné telekomunikační firmy, každý rok jezdíme jako rodina k moři a trávíme spolu poměrně dost volného času.

Myslela jsem si, že nic víc nepotřebuji. Ovšem když jsem poznala Jirku, ozvalo se moje vnitřní já, které jasně říkalo Jdi do toho! A tak jsem začala udržovat milenecký poměr. Bouřlivý sex, plný vášně a touhy. Znovu jsem zažívala to, co se mezi mnou a Matějem už dávno vytratilo. Zcela jsem tomu propadla.

Ze začátku jsem si dávala pozor, aby Matěj na nic nepřišel. O našem manželství jsem začala pochybovat v momentě, kdy mě Jirka nabádal, abych se rozvedla. Musela jsem si na papír napsat pro a proti, abych to viděla černé na bílém. Všechny kladné body dostal Jirka. Matěj měl jen status manžela a otce naší dcery. Jako bych najednou neviděla, jak moc mě miluje.

Milenec mě nabádal, abych se rozvedla

Po roce a půl mileneckého vztahu jsem to přestala zvládat. Bylo čím dál těžší utíkat k milenci. Manžel začal být podezíravý a já věděla, že se musím rozhodnout, nebo přijdu o oba. Byla jsem přesvědčena, že Jirku miluji a s Matějem jde jen o zvyk. Jednoho dne jsem se rozhodla, že chci být šťastná a dám přednost milenci.

Jen jsem se musela připravit, jak to oznámím doma. Přemítala jsem, jak to vezme dcera a jak moc asi raním Matěje. Jirka mě utěšoval, že je to chlap a zvládne to. Uvěřila jsem mu a rozhodla se konat. Vracela jsem se z práce a šla městem domů. Byla jsem nervózní z toho, co se chystám za pár minut udělat.

Procházela jsem kolem prosklené kavárny, prohlížela si lidi, kteří v ní seděli, a přemýšlela, jaké problémy asi mají oni. Pak jsem zahlédla povědomou tvář. Jirku. ,,Co ten tady dělá? Říkal, že jede na služební cestu,“ běželo mi hlavou a dál jsem zírala přes sklo. Vešla jsem dovnitř, abych ho pozdravila. U stolu neseděl sám. Společnost mu dělala mladší dáma.

Málem jsem kvůli milenci opustila rodinu

,,Ahoj, nemáš být v Brně?“ pronesla jsem uraženě. ,,Ahoj. Už jsem se vrátil,“ opáčil a ani se na mě nepodíval. ,,A proč ses neozval?“ ptala jsem se dál. ,,Promiň, ale nejsem tu sám. Můžeme si promluvit později?“ uzemnil mě. Slečna si mě změřila pohrdavým pohledem, který se mi vůbec nelíbil.

,,Jdu domů říct Matějovi, že se chci rozvést,“ pokračovala jsem zmateně a doufala v Jirkovu radostnou reakci. ,,Tak to hodně štěstí,“ odbyl mě a začal se smát. Vjel do mě vztek a z kavárny jsem utekla. ,,Jak mi to mohl udělat? Já mu věřila!“ prskala jsem. Čas ukázal, že měl Jirka na každém prstu ženu, které sliboval to samé. Údajně je tím pověstný. Odtáhne matku od rodiny, a pak ji odkopne. Ublížil mi, ale asi ne tak, jak jsem se já chystala ze samé hlouposti ublížit Matějovi.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články